Fudbal

Lazar Marković posle Ivanjice: Radim, vežbam, biće sve bolje

Izvor mondo.rs

Dva gola i majstorija u Ivanjici - Lazar Marković se vraća u staru formu. "Gol za TV špice? Hvala, ali bitno je da smo mi uzeli tri boda", kaže on.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Partizan ove sezone ima igrače koji svaku utakmicu mogu da reše sami. Nekada je to Sejduba Suma, nekada Bibras Natho, ponekad Zoran "Bambi" Tošić ili mlađani Filip Stevanović, ili Lazar Marković. To je velika vrednost ovog tima crno-belih - pojedinačni kvalitet.

Ovaj potonji je sa dva gola protiv Javora, u odloženoj utakmici 2. kola Superlige, bio najzaslužniji što je Partizan pregrmeo tradicionalno nezgodnog protivnika i što je "potvrdio" pobedu u "večitom derbiju", koji dan ranije.

Osim dva gola, Marković je publici podario i vanserijski dribling kraj aut-linije, koji je bio čak i gledaniji nego njegova dva gola.

POGLEDAJTE

"Za nas je bilo najvažnije da smo nastavili niz posle pobede u 'večitom derbiju', jer je poznato da smo imali i malo vremena za odmor, a i posle takvih utakmica se oseća i mentalni i fizički umor. Šef je odlučio da neke igrače odmori, drugi su imali i male povrede tako da je bilo nekoliko promena na pozicijama, ali kao što ste videli svi su dobro odgovorili zahtevima. Nismo smeli da rizikujemo jer nam je sad svaki bod presudan", rekao je Marković za klupski sajt.

Odao je priznanje Javoru za odličnu i mušku igru.

"Javor je igrao otvoreno, ofanzivno i ima odličnu statistiku. Naš golman Stojković je imao baš dosta posla, nekoliko opasnih šuteva, ali je sve odbranio", kaže Marković.

Svoj učinak ne želi da ističe.

"Što se mene lično tiče, hvala na pohvalama za ‘gol za TV špice’, ali najvažnije je da smo mi odneli tri boda kući. Osećam se dobro, forma se podiže iz utakmice u utakmicu i vraća samopouzdanje. Bilo mi je teško kada sam promašio gol u utakmici sa A Alkmarom i zbog kluba, saigrača, navijača, ali nisam sebi dozvolio da me to demorališe, već naprotiv, još više sam se trudio. Radim, vežbam šut, realizaciju, nadam se da će biti sve bolje i bolje", rekao je povratnik u redove Partizana i igrač utakmice u Ivanjici.

POGLEDAJTE PRVI GOL

Drugi gol je bio "bomba":

"Kod drugog gola, video sam da mi se otvorila situacija i pogodio sam. Ne volim da pričam o sebi, draže mi je da se napredak vidi na terenu i da on govori u moje ime".

POGLEDAJTE DRUGI GOL