Fudbal

"Zlatni dečko" Strahinja Pavlović: Pa ovo je WOOOOW!

Izvor mondo.rs

Ime defanzivnog fudbalera Partizana našlo se među 40 na listi "Zlatni dečko" - nagrada za najboljeg mladog igrača Evrope. Evo šta on kaže o tome.

Izvor: MN Press

Osamnaestogodišnji štoper Partizana nominovan je za nagradu kao jedan od najvećih talenata na svojoj poziciji, nakon što se ustalio u prvoj postavi crno-belih i doprineo osvajanju Kupa Srbije, kao i plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope.

"Veoma sam ponosan što mi se ime našlo među 40 igrača u konkurenciji za nagradu 'Zlatni dečak'. To je veliki plus za mene i motivacija da radim dalje još jače i bolje. Na spisku ima zaista velikih imena... Po imeni jedan od najvećih favorita za osvajanje je prošlogodišnji osvajač Matijs De Liht, Džejdon Sančo, kao i Žoao Feliks. To su tri igrača od kojih će jedan uzeti nagradu kao moj favorit", kaže Strahinja Pavlović za klupski sajt.

Pavlović je ovog leta bio na pragu transfera u Lacio za pet i po miliona evra, ali je posao u poslednjem trenutku propao jer Partizanu nije odgovarala dinamika isplate obeštećenja, pa je popularni "Kalaba" potpisao novi petogodišnji ugovor, a crno-beli poručili "lacijalima" da se ponovo jave u januaru.

Nagrada "Zlatni dečko" ("Golden Boy") dodeljuje se svake godine u anketi vodećih evropskih dnevnih listova i magazina, kao što su "Tutosport", "L'Ekip", "Frans fudbal", "Marka", "Mundo Deportivo", "Tajms", "A Bola" i drugi.

Osim Pavlovića, žiri je kandidovao i Dejana Joveljića, dvadesetogodišnjeg centarfora koji je pre tri meseca iz Crvene zvezde prešao u Ajntraht, gde očekuju da postane naslednik ubojitog Luke Jovića, sada prvotimca Real Madrida.

Pored njih, u konkurenciji za nagradu se nalazi još 38 mladih fudbalera iz svih zemalja sveta, koji nastupaju na tlu Evrope (abecednim redom):

Benoa Badijašil (Monako), Samuel Čukvueze (Viljareal), Mikael Kuzans (Bajern), Alfonso Dejvis (Bajern), Ajotomiva Dele Baširu (Votford), Matijs De Liht (Juventus), Krepin Dijata (Briž), Đanluiđi Donaruma (Milan), Denis Draguš (Standard), Eljif Elmas (Napoli), Florentino Luis (Benfika), Fil Foden (Mančester siti), Mateo Genduzi (Arsenal), Erling Braut Haland (Salcburg), Kai Haverc (Leverkuzen), Aleksander Isak (Sosijedad), Žoao Feliks (Atletiko Madrid), Bubakar Kamara (Olimpik Marsej), Moize Ken (Everton), Džastin Klajvert (Roma), Ibrahima Konate (RB Lajpcig), Alban Lafon (Nant), Dijego Lainez (Betis), Li Kangin (Valensija), Andrej Lunin (Valjadolid), Doniel Malen (PSV Ajndhoven), Mejson Maunt (Čelsi), Nehuen Perez (Famalisao), Rajs Nelson (Arsenal), Abdulkadir Omur (Trabzonspor), Rafael Leao (Milan), Rodrigo (Real Madrid), Džejdon Sančo (Borusija Dortmund), Luis Sinistera (Fejenord), Žan Kler Todibo (Barselona), Feran Tores (Valensija), Vinisijus Žunior (Real) i Nikolo Zaniolo (Roma).

Svaki član žirija glasa za petoricu igrača, kojima dodeljuje 10, sedam, pet, tri, odnosno jedan bod.

PROČITAJTE OVDE ko je sve do sada dobijao nagradu.