Fudbal

Bivši italijanski reprezentativac sa klupe Albanije stiže u Osijek

Izvor mondo.rs

Kristijan Panući pominje se kao najozbiljniji kandidat za upražnjeno mesto trenera hrvatskog prvoligaša

Osijek je nezadovoljan postignutim rezultatima na startu sezone odlučio da smeni trenera Dinu Skendera, a velike šanse da ga nasledi na klupi hrvatskog prvoligaša ima bivši reprezentativac Italije.

Panućijev život obeležila je i priča o tome kako je izbegao sigurnu smrt. Na Olimpijskim igrama 1996. bio je kapiten Italije, ali je zbog povrede napustio tim i odlučio je da se ranije vrati u domovinu. Trebalo je da putuje avionom iz Njujorka za Rim preko Pariza, ali je u poslednjem trenutku otkazao taj let pošto se pojavila mogućnost da direktno optutuje za Milano. Avion u koji se nije ukrcao je eksplodirao u vazduhu i svih 230 putnika su poginuli.

Hrvatski mediji prenose da je Kristijan Panući prvi kandidat za novog šefa stručnog štaba Osijeka.

Reč je o nekadašnjem italijanskom fudbaleru, koji je tokom karijere igrao za gigante poput Milana, Real Madrida, Intera, ali i ekipa poput Rome, Monaka i Parme, a ima i dovoljno iskustva kao trener.

Počeo je kao asistent velikom Fabiju Kapelu u reprezentaciji Rusije 2012. godine, a potom je samostalno vodio Livorno i Ternanu, dok je poslednji angžman imao donedavno na klupi selekcije Albanije.

Za reprezentaciju Italije uz prekide je nastupao od 1994. sve do 2008, i za to vreme upisao je 57 nastupa i postigao četiri gola.

Tagovi