Fudbal

Vilijan na leto pojačava "staru damu"?

Izvor mondo.ba

Italijanski trener dovodi "proveren" kadar, Brazilac će biti njegov čovek na terenu...

Juventus bi sledećeg ljeta mogao da dovede Brazilca Vilijana iz Čelsija, pišu italijanski mediji.

Sadašnji trener "bjankonera" Mauricio Sari već je sarađivao s 31-godišnjim krilnim igračem dok je vodio londonsku ekipu. Kako tvrdi italijanski "Tutosport", sada ga želi dovesti u Torino kako bi pojačao ofanzivni deo tima u pohodu na Ligu šampiona.

"Vilijan je prioritet. Juventus iz dana u dan prati razvoj situacije s njim i Čelsijem te bi ga pokušao dovesti ako do januara naredne godine ne potpiše novi ugovor s londonskim klubom", piše "Tutosport".

Vilijan s Čelsijem ima ugovor do kraja sezone i već u januaru može potpisati predugovor s nekim drugim klubom u koji bi onda otišao bez odštete. Brazilac je karijeru počeo u Korintijansu 2006. godine, a potom je još igrao za Šahtjor iz Donjecka, Anži Mahačkalu i Čelsi.

Najviše traga je ostavio u engleskoj ekipi u kojoj je upisao 203 nastupa i postigao 28 golova.

U dresu reprezentacije Brazila je nastupao 69 puta uz devet pogodaka.

Pre dolaska Vilijana, "stara dama" pokušaće da se "reši" Marija Mandžukića, koji nije u Sarijevim planovima. Brazilac trenutno nije među nosiocima u Čelsiju, novi "šef" Frenk Lampard se radije opredeljuje za mlađe snage, pa se čini da je rastanak blizu.

Juve bi svakako bio sjajna opcija za njega, Barselona iz godine u godinu takođe "opipava" puls "plavaca", a u januaru bi čitava priča mogla da dobije epilog.