Fudbal

Kraj za Spartak u Ligi šampiona, devojke propustile veliku šansu

Izvor mondo.rs

Srpske predstavnice završile takmičenje na velikoj sceni, ipak pokazale da ženski fudbal u našoj državi napreduje...

Izvor: MN Press

Fudbalerke Spartaka iz Subotice odigrale su nerešeno sa Atletiko Madridom u gostima 1:1 u uzvratnoj utakmici Lige šampiona i usled poraza u prvom meču završile nastup u tom takmičenju.

Na domaćem terenu srpske predstavnice izgubile su rezultatom 3:2, pa im današnji remi nije bio dovoljan da prođu u narednu rundu.

Domaće igračice su i u drugi meč ušle kao veliki favoriti, bile su dominantnije i u ovom susretu, ali su Subotičanke promašile nekoliko veoma izglednih prilika koje bi mogle da ih približe sledećem kolu nadmetanja u Evropi.

One su u 53. minutu mogle da dođu do prednosti po prvi put, dosuđen je penal u njihovu korist, ali je Violeta Slović bila neprecizna.

Nastavile su domaće fudbalerke sa hrabrom partijom i četiri minuta nakon tog promašaja ipak došle do vođstva. Kajla Adamek je bila strelac za srpski tim, pogodivši precizno iz velike blizine.

Atletiko je zatim preuzeo stvar u svoje ruke i napadao do kraja meča, te postigao pogodak kojim je stavio tačku na ovaj dvomeč. Kajli Storm je otklonila sve dileme golom u 83. minutu, a utisak je da Spartak ima za čime da žali, pogotovo zbog propuštenog jedanaesterca.

U svakom slučaju, srpske predstavnice pružile su dobar otpor i pokazale da ženski fudbal u Srbiji napreduje iz godine u godinu...

Tagovi