Fudbal

Zvezda bi ovo trebalo rutinski da reši, ali Vladan Milojević upozorava...

Autor Jovan Terzić

"Mačva ne zaslužuje da bude tu gde je", smatra trener crveno-belih.

Izvor: MN Press

Reakcija na poraz u 161. "večitom derbiju" bila je uspešna. Savladan je Voždovac u gostima (3:1), ali neophodna je i "overa" kako bi ekipa u dobrom raspoloženju dočekala Olimpijakos idućeg utorka u 2. kolu Lige šampiona.

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu od 19 časova igraju protiv Mačve na svom stadionu (prenos na TV Arena Sport 1) i sve osim pobede biće debakl ekipe Vladana Milojevića.

Gosti iz Šapca stižu u Beograd kao poslednjeplasirani, sa samo tri boda u prethodnih devet kola Superlige i to sva tri osvojena u remijima.

Crvena zvezda protiv Mačve ima četiri pobede u isto toliko prvenstvenih duela, dok su Šapčani slavili u Kupu 2018, pošto su posle 0:0 bolje izvodili penale.

Poslednji duel, u martu ove godine, završen je pobedom Zvezde 2:1. Golove za domaći tim dali su Boaći i Ben, dok je strelac za goste bio Gigić, sada igrač Partizana.

"Ekipa Mačve ne zaslužuje da bude tu gde jeste. Svojim igrama trebalo bi da ima više bodova. Vratili su trenera koji poznaje igrače (Dragan Aničić, prim.aut), imaju ekipu koja zna da igra na rezultat i tvrdo, što su pokazali protiv hita prvenstva - TSC, a to očekujem i protiv nas", istakao je Vladan Milojević u uvodu svoje konferencije za medije.

Kada je u pitanju Crvena zvezda, sastav tima odrediće posle večerašnjeg treninga.

"Garsija je mnogo bolje, videćemo sa medicinskim timom da li treba rizikovati ili ne treba. U svakom slučaju optimista sam, ide na bolje", nagovestio je trener crveno-belih da bi argentinsko krilo posle dve utakmice pauze ponovo moglo na teren.

Govorio je i o tome kako se snalazi sa velikim brojem stranaca, pošto ih je po pravilu Superlige dozvoljeno četvorica u timu.

"Prvi put sam u situaciji da imam toliko stranaca. Nije lako, uzimamo u obzir razne parametre kada sastavljamo tim, ne samo u vezi nas već i u vezi sa protivnikom. Bitno je da igrači imaju kontinuitet utakmica u nogama, tako je i u Evropi, ekipe nemaju veliki broj igrača koje koriste. Snaći ćemo se, ne brinem..."

Jedan od igrača koji u poslednje vreme nisu u formi kao ranije je Dušan Jovančić.

Milojević, ipak, ne brine.

"Teško je držati konstantnu formu. Imam veliko poverenje u njega i on je jako bitan šraf u našem sistemu. Sasvim je normalno ako neko malo ispadne iz forme, sve je to ljudski i rešiće se".

Crveno-beli su zbog učešća u Ligi šampiona ušli u ritam utakmica na svaka tri-četiri dana.

Euforija zbog drugog uzastopnog plasmana među elitu malo je splasnula posle poraza od Bajerna (0:3) i Partizana (0:2), ali...

"Nema mnogo vremena za radovanje, pa tako i za tugovanje. To je sport. Nije prijatno kada nemate pozitivan rezultat, ali moramo da radimo dalje jer nemamo mnogo vremena. Raduje me reakcija posle poraza (pobeđen Voždovac, prim.aut) i očekivao sam da tako i bude", rekao je Milojević i dodao za kraj:

"Moramo da gledamo na ovu utakmicu kao najbitniju jer nam je prva koja sledi".