Fudbal

Šta se dešava sa Benom? Evo šta Zvezdin trener kaže o njemu

Autor Jovan Terzić

"Napravila se tema bez neke teme. Bio je trenutak sata, pola dana...", smatra Vladan Milojević i otkriva da je Milan Gajić otpao sa spiska licenciranih igrača za Ligu šampiona zbog Filipa Stojkovića, koji je u međuvremenu napustio klub.

Izvor: MN Press
Sjajno je odigrao Mohamed El Fardu Ben u sredu na Voždovcu i, uz Marka Marina, bio najzaslužniji za pobedu Crvene zvezde 3:1.

Pokazao je reprezentativac Komora da se posle nekoliko nedelja pauze zbog propalog transfera u klub iz Abu Dabija vratio željan lopte, ali je potom i iznenadio zvezdašku javnost objavom na svom Instagram profilu.

Naime, Ben je uz fotografiju sa utakmice napisao da je besan jer ga Zvezda nije licencirala za Ligu šampiona.

"Fudbalski svet je okrutan, razumem neke igrače koji odustanu bez obzira na ogroman talenat. Morate da imate mentalitet gladijatora. Srećan sam što sam se vratio na teren, iako sam još besan što nisam registrovan za Ligu šampiona. Pokazao sam da sam im još uvek potreban, deo sam istorije ovog kluba i zato me poštujte. Hvala Delijama koji su nastavili da nas bodre uprkos porazu u derbiju, vi ste najbolji navijači na svetu. Zahvalan sam i treneru koji je uvek verovao u mene", napisao je krilni napadač.

Ben je potom i kroz prepisku u komentarima pokušao da objasni svoj stav.

"Moj prijatelju, ko ti je rekao da želim da napustim klub? Prvo, ne želim da napustim klub i drugo, nisam im tražio novac, prihvatio sam ono što su mi ponudili. I ako me poznaješ, znaš da ne igram za novac. Da igram za novac, ne bih bio ovde u Zvezdi, jer sam imao mnogo ponuda koje sam odbio. I ako budem napustio klub, to neće biti zbog mene, biće izbor kluba i ja ću ga poštovati", napisao je reprezentativac Komora.

O ovom slučaju upitan je Vladan Milojević tokom svoje konferencije za medije pred utakmicu sa Mačvom u subotu (19 časova, prenos na TV Arena Sport 1).

"Razgovarali smo... Znate koliko on voli Zvezdu i mi njega, znate koliko nam je značajan. Nismo mogli da znamo da se neće ostvariti transfer, da se to ranije dogodilo, naravno da bi bio licenciran. Međutim, tajming je bio takav da smo morali brzo da reagujemo, a on je bio blizu da napusti klub. Razgovarao sam sa Benom, normalno je da mu teško pada što neće moći da nam pomogne u Ligi šampiona, kao i svim ostalim igračima koji nisu licencirani. UEFA ima pravilo po kom moramo da imamo i određen broj igrača iz naše škole, recimo Gajić zbog toga nije bio licenciran, jer je Stojković otišao poslednjeg dana prelaznog roka, a prijavili smo i golmana Stankovića kako bismo imali još jedno slobodno mesto u timu... Napravila se tema bez neke teme. Bio je trenutak sata, pola dana", pokušao je Milojević da objasni.

Ben sa crveno-belima ima ugovor do kraja godine, ali se pominje da bi, ipak, do kraja septembra mogao da napusti klub i ostvari transfer na Istok. Zvezda za njega traži obeštećenje od najmanje 2.000.000 evra.