Fudbal

Kad Džerard poruči kolegi: Klope, OSTANI!

Izvor mondo.rs

Legendarni vezista i nekadašnji kapiten Liverpula poručio menadžeru "crvenih" da želi da on bude na Enfildu još "mnogo, mnogo godina".

Priče o eventualnom odlasku Jirgena Klopa iz Liverpula nedavno su se pojavile kada je nemački stručnjak odgovarao na pitanja novinara o tome šta nosi budućnost i koliko dugo bi mogao da ostane u klubu.

Tom prilikom, Klop je izjavio da ne zna ništa sa sigurnošću, ali je pritom i pohvalio Stivena Džerarda, za slučaj da on u doglednoj budućnosti bude napustio kormilo ekipe.

"Ako bi me Liverpul otpustio sutra, onda bi Keni Dagliš bio prvi izbor da bude sledeći menadžer, ali bi verovatno doveli Stivija iz Rendžersa. Ako me pitate ko bi trebalo da bude posle mene, rekao bih Stivi", rekao je nedavno Klop o toj hipotetičnoj situaciji.

Klop je tom prilikom istakao i da bi u tom slučaju pomogao Džerardu na svaki mogući način na koji bi mogao, jer to što ga je on nasledio nema veze sa njim lično, već da neko mora da dođe na upražnjeno mesto.

Pojedini mediji na Ostrvu su sve to iskoristili za pravljenje zvučnih naslova i nagađanja kada bi Klopov odlazak mogao da se desi, ali menadžer Rendžersa nema nikakvih dilema.

"Ako čitate njegove reči pažljivo, kao što sam ja čitao, on kaže 'Ako bi me Liverpul otpustio sutra', Jirgen Klop neće biti optušten sutra. Ne želim da bude otpušten sutra. Radi fantastično", objasnio je Džerard i potom nastavio sa podrškom kolegi na klupi "crvenih".

"Navijač sam Liverpula i siguran sam da svaki navijač Liverpula može da potvrdi ovo što govorim sada. Želimo da ostane mnogo, mnogo godina, i da donese što više uspeha. Međutim istovremeno su mi njegove reči veoma laskale", priznao je Džerard.