Fudbal

Kostić slavio protiv Subotića: Ajntraht se mučio, ali iščupao bodove

Izvor mondo.ba

Šesto kolo Bundeslige otvorili su Union Berlin i Ajntraht, a uspešniji je bio prošlosezonski polufinalista Lige Evrope.

Mučio se tim iz Frankfurta u "Kući starog šumara", nije uspeo da u prvom delu pronađe put do mreže debitanta u Bundesligi, ali je sve "došlo na svoje" u nastavku.

Tim koji sa klupe predvodi Adolf Hiter i za koji je svih 90 minuta odigrao Filip Kostić trijumfovao je rezultatom 0:2 nad Union Berlinom Nevena Subotića (odigrao svih 90 minuta), upisao tek prvi gostujući trijumf u sezoni i postao šesti član grupe timova koji imaju po deset bodova.

UNION BERLIN – AJNTRAHT 1:2 (0:0)
/Udžah 86 - Dost 48, Silva 62/

Pristalice domaćeg kluba, zbog čije bakljade je početak meča kasnio nekoliko minuta, mogle su da se raduju u šestom minutu da je Marvin Fridrih bio koncentrisaniji i prisebniji nakon jednog kornera, kada je loptu na putu ka golu zaustavio Kevin Trap.

Završnica napada je bila loša u timu Ajntrahta, stvari je u sudijskoj nadoknadi mogao da popravi Filip Kostić, ali je nakon dalekometnog udarca lopta "prohujala" nekoliko centimetara pored desne stative domaćeg gola.

Ipak, u drugom poluvremenu, za favorita na papiru stvari su "legle" na svoje mjesto.

Već na startu drugog dela, preciznije u 48. minutu, imali su Hiter i njegovi puleni razloga za slavlje. Loptu je na levoj strani kontrolisao Kostić, šutirao, poljski čuvar mreže Rafal Gikjevič odbio loptu na koju je natrčao Bas Dost i preciznim udarcem postigao svoj drugi ovosezonski gol.

Isto je pošlo za rukom i Andre Silvi 15 minuta kasnije, kada je sjajno odreagovao nakon centaršuta Đibrila Soua sa desne strane i na semaforu "ispisao" 0:2.

U 86. minutu zaostatak je uspeo da smanji nigerijski napadač Entoni Udžah, nadali su se domaći navijači da će videti još koju loptu u mreži gostiju, ali, na njihovu žalost, to se nije dogodilo.

BUNDESLIGA – 6. kolo

Union Berlin – Ajntraht 1:2 (0:0)
/Udžah 86 - Dost 48, Silva 62/

Subota:

Augzburg – Bajer (15.30)
Hofenhajm – Borusija M.
Majnc – Volfsburg
Paderborn – Bajern
Lajpcig – Šalke
Borusija D. – Verder (18.30)

Nedelja:

Fortuna – Frajburg (15.30)
Keln – Herta (18.00)

TABELA: Lajpcig 13, Bajern 11, Borusija D. 10, Frajburg 10, Šalke 10, Borusija M. 10, Ajntraht (+1) 10, Bajer 10, Volfsburg 9, Verder 6, Hofenhajm 5, Augzburg 5, Fortuna 4, Union Berlin (+1) 4, Herta 4, Keln 3, Majnc 3, Paderborn 1.