Fudbal

Šampionu Evrope preti izbacivanje? Liverpul PRIZNAO da postoji problem

Izvor mondo.rs

Klub sa Enfilda bi mogao da prerano završi takmičenje u engleskom Liga kupu, prenose tamošnji mediji.

Pravo niotkuda, sa Ostrva je stigla vest da bi Liverpul mogao da bude izbačen iz Liga kupa Engleske, ukoliko se utvrdi da su prekršili pravila.

Liverpul je u sredu bez ikakvih problema slavio u meču 3. kola Liga kupa protiv trećeligaša MK Donsa, ali bi i pored toga mogli da završe nastup u tom takmičenje. Naime, klub je izdao saopštenje za javnost u kojem su priznali da postoji mogućnost za njihovo izbacivanje iz drugog po snazi kup takmičenja u Engleskoj.

Oni su, navodno, u meču protiv MK Donsa koristili igrača koji nije smeo da bude na terenu, a "BBC" prenosi da je u pitanju Španac Pedro Ćirivela. Fudbalska asocijacija Engleske i Engleska fudbalska liga pokrenuli su istragu zbog potencijalnog kršenja pravila.

"Klub je svestan mogućih administrativnih problema kada je u pitanju jedan naš igrač. Sarađujemo sa relevantnim autoritetima, ne bismo li utvrdili činjenično stanje. Nećemo davati dodatne komentare dok se proces ne završi", stoji u saopštenju aktuelnog šampiona Evrope.

Ćirivela su medijima navodi kao igrač koji je sporan, pošto je protiv MK Donsa ušao u igru umesto Nabija Keite. On je time upisao prvi zvaničan nastup za Liverpul još od maja 2016. godine, a u međuvremenu je bio na pozajmicama u Go Ahed Iglsima i Viljemu II u Holandiji, kao i španskoj Ekstremaduri.

Sankcije sa kojima se Liverpul može susresti variraju od novčane kazne do izbacivanja iz takmičenja.