Uživo

Partizan "pregazio" i Niš: Radnički poveo, a "valjak" dodao gas!

U derbiju 10. kola Partizan pobedio Radnički 4:1 i za sada izbio na čelo tabele.

Umele su tribine stadiona Čair da budu daleko punije kada je u prošlosti gostovao Partizan. Ali, oni koji su u subotu došli da gledaju derbi 10. kola Superlige Srbije, nisu se prevarili.

Partizan je zabeležio ubedljivu pobedu 4:1 (2:1), a oba tima pružila su navijačima priliku da uživaju u lepim potezima. Više su ih ovaj put imali Beograđani, koji su posle prvaka, pobedili i vicešampiona Srbije.

Apsolutno ZASLUŽENO!


"Parni valjak" je u odličnoj formi.

Sejduba Suma odigrao je još jednu skoro pa savršenu utakmicu, koju je krunisao sa dve asistencije i vrlo lepim golom u 56. minutu slalomom kroz odbranu Radničkog.

Za trenera Savu Miloševića je vrlo važno što je razigrao i Umara Sadika, dvostrukog strelca. Nigerijca je prvo u 30, pa u 78. minutu spojio sa golom, što je za mladog napadača bilo dovoljno da prevari golmana Nikolu Petrovića. Prvo dodavanje bilo je kroz sredinu odbrane, a drugo na desnu stran, nakon što su Marković i Suma napravili konfuziju u zadnjoj liniji.

Sadik je na pet prvenstvenih golova, Suma na četiri, ali i čak DEVET asistencija.

Poveo je Radnički golom Nermina Hasića iz penala u 11. minutu, koji je sudija Zoran Široki dosudio pošto je Saša Zdjelar igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Partizan je izjednačio u 23, takođe sa kreča. Golu Bibrasa Natha prethodio je faul nad Sadikom.

Nišlije su mnogo više pokazale u prvom poluvremenu, ali je i u tom periodu "valjak" propustio više prilika. U drugom tim Milorada Kosanovića praktično nije ni postojao na terenu.

Partizan je trenutno prvi, ima 23 boda, dva više od TSC-a i Zvezde, koja ima i meč manje.

RADNIČKI: Petrović – Todorovski, Bondarenko (od 46' Stevanović), Đorđević, Ostojić – Sulaka, Meleg (od 60' Mihajlović) – Knežević, Čumić, Pantelić (od 88' Miloradović) – Haskić.

PARTIZAN:Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho (od 60' Šćekić) – Tošić (od 73' Marković), Suma (od 79' L. Pavlović), Asano – Sadik.

Izvor mondo.rs
16:56

KRAJ!

16:50

U 86. minutu priliku je imao i Lazar Marković, odložio je loptu na levu stranu, ali je sa 15-16 metara šutirao preko gola.

16:41

GOOOL!

Partizna je rešio pitanje pobednika u 75. minutu derbija na Čairu. Jednostavnu akciju koju je započeo Lazar Marković završio je Umar Sadok drugim golom na utakmici. Novu asistenciju upisao je Suma! Ispala je kompletna obrana Nišlija, Suma je video slobodnog Nigerijca, koji je rutinski bocnuo loptu i prebacio Petrovića.

16:35

U 73. minutu Aleksandar Šćekić je imao šansu. Crnogorac je tukao glavom posle centarušuta Sume, ali nije bio precizan.

16:32

Sudija Zoran Široki bio je primoran da u 67. minutu prekine utakmicu, jer su navijači Partizana opet vređali predsednika FSS Salvišu Kokezu. Prekid je trajao dva minuta.

16:28

Gol Sume...

16:22

NOVA šansa za Partizan!

Imali su je Umar Sadik, čiji je udarac odbranio Petrović, a odmah zatim je glavom pokušao Takmuna Asano, međutim lopta nije stigla do gola. Sadik, koji se nalazio ispred i do koga je stigla lopta, bio je u ofsajdu.

16:18

GOOOL!

Šta je uradio SUMA?

Partizan od 55. minuta ima 3:1. Sve je sam uradio Sejduba Suma, "izlomio" je odbranu Radničkog i lagano smestio loptu u mrežu.

16:13

Pet minuta igre u drugom poluvremenu, bila je jedna opasna situacija ispred gola Radničkog, zakasio je Sadik.

16:07

Milorad Kosanović je na poluvremenu izvršio izmenu, Stevanović igra umesto Bondarenka.

15:50

Kraj prvog poluvremena...

Dejan Meleg je izveo slobodan udarac, bilo je blizu... Ostaje posle 45 minuta igre 2:1 za Partizan.

15:45

Ovako je Umar Sadik preokreno rezultat...

15:45

Penal i gol Natha.

15:44

Penal i gol Haskića.

15:44

Još PET minuta igre u prvom poluvremenu.

Vrlo sadržajno prvo poluvreme, Radnički je poveo, a Partizan preokrenuo. Haskić i Natho su bili strelci iz penala, a Sadik se odlično snašo posle asistencije Sume.

30. minut - GOL, 1:2! Umar Sadik na asistenciju Sejdube Sume donosi preokret crno-belima!

23. minut - GOL! Bibras Natho poravnava na 1:1! Šutira u desnu stranu, golman Nišlija se baca u suprotnu stranu i epilog je jasan.

22. minut - Sada penal za Partizan! Bondarenko je vukao Sadika, sudiji to nije promaklo i dobija žuti karton, a crno-beli priliku da izjednače.

19. minut - Odlična prilika za Partizan! Miletić je uposlio Sumu na drugoj stativi, koji sa samo tri-četiri meča ne uspeva da šutira kako treba i iz sjajne šanse maši čitav gol.

11. minut - GOL! Nermin Haskić dovodi Radnički u vođstvo preciznim udarcem iz penala - 1:0!

10. minut - Penal za domaće! Lopta je Sašu Zdjelara pogodila u ruku i Široki pokazuje na jedanaesterac!

5. minut - Prva stopostotna šansa na meču, Sadik je iz odlične prilike promašio gol.

Ukratko

  • RADNIČKI: Petrović – Todorovski, Bondarenko (od 46' Stevanović), Đorđević, Ostojić – Sulaka, Meleg (od 60' Mihajlović) – Knežević, Čumić, Pantelić (od 88' Miloradović) – Haskić.
  • PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho (od 60' Šćekić) – Tošić (od 73' Marković), Suma (od 79' L. Pavlović), Asano – Sadik.
učitaj još +