Uživo

Zvezda na inostrani pogon: Rane su ZALEČENE, sledi Olimpijakos! (VIDEO)

Crveno-beli već u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika u duelu sa Mačvom.

Izvor: MN Press

Kao što je rekao Vladan Milojević: "U fudbalu nema mnogo vremena za slavlje, pa tako ni za tugovanje".

Teško je crveno-belima pao poraz od Partizana u "večitom derbiju" (0:2) prošle nedelje, ali su morali brzo da reaguju zbog utakmica koje su usledile, a to su učinili na pravi način.

Posle Voždovca u sredu (3:1), ove subote savladana je Mačva identičnim rezultatom - 3:1 (3:0).

To znači da je na "Marakani" ponovo vreme za euforiju, pošto u utorak u Beogradu gostuje Olimpijakos u utakmici 2. kola Lige šampiona.

Za dobru uvertiru duelu sa "bratskim" klubom iz Atine pobrinuli su se stranci u crveno-belom dresu.

Tomane u 8, Ben u 32. i Kanjas u 37. minutu golovima su rešili pitanje pobednika, pa je drugi deo utakmice bio samo formalnost.


Crveno-beli su popustili gas, a gosti to iskoristili da u nekoliko navrata zaprete i malo poprave utisak iz prvog poluvremena. Nagrada za upornost stigla je u 83. minutu, kada je Marko Mijailović iskoristio nespretnu reakciju Borjana i snalažljivost Marka Jevtića koji mu je posle gužve u Zvezdinom kaznenom prostoru petom dodao loptu.


Bila je ovo osma pobeda Crvene zvezde u devet utakmica, pa će dvostruki uzastopni šampion prenoćiti na vrhu Superlige. Da li će na prvoj poziciji dočekati i naredno kolo, zavisi od učinka TSC-a u nedelju protiv Rada, s tim da će hit prvenstva iz Bačke Topole posle tog duela imati utakmicu više.

Ponovo je Vladan Milojević odmorio neke igrače za ono što sledi protiv Olimpijakosa, a navijače može da raduje povratak Milana Rodića u tim. Pouzdani levi bek odigrao je sat vremena i pokazao da će biti spreman za okršaj sa Atinjanima.

Odličan utisak ponovo je ostavio Mohamed El Fardu Ben, ali kao što je poznato, reprezentativac Komora nije licenciran za Ligu šampiona, pošto se očekivalo da će biti prodat.

Ova utakmica ostaće upamćena i po tome što je Hoze Alberto Kanjas postigao svoj prvenac u crveno-belom dresu.

Spretno je reagovao posle greške Mačvinog golmana Puletića, baš kao i Tomane prethodno, dok je Ben svoj pogodak postigao posle odlične asistencije Radživa van La Pare.

*** Tok utakmice Crvena zvezda - Mačva iz minuta u minut možete pratiti na klikom na RAZVOJ DOGAĐAJA ***

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Degenek, Milunović, Rodić (61. Pankov) - Kanjas (81. Petrović), Vulić - Ben, Ivanić, La Para - Tomane (72. Krstović).

MAČVA: Puletić - Pejović, Jevtić, Mijailović, Tošić - Ivić (72. Božić), Jovanović - Milosavljević, Jeremić (46. Stevanović), Marić (57. Šušnjar) - Ašćerić.

Sudija: Dragan Čolović.

SUPERLIGA, 10. kolo:

subota

Radnički - Partizan 1:4 (1:2)
/Haskić 11p - Natho 23p, Sadik 30, 78, Suma 56/

Crvena zvezda - Mačva 3:1 (3:0)
/Tomane 8, Ben 32, Kanjas 37 - Mijailović 83/

nedelja

Mladost - Vojvodina 18.00
Proleter - Napredak 18.00
TSC - Rad 18.00
Spartak - Čukarički 20.00
Voždovac - Inđija 20.00

ponedeljak

Javor - Radnik 18.00

TABELA: Crvena zvezda (-1) 24, TSC (-1) 21, Partizan (-1) 23, Vojvodina (-1) 19, Čukarički (-2) 19, Radnički 16, Spartak (-1) 12, Napredak (-1) 11, Voždovac (-1) 11, Mladost (-1) 9, Javor (-1) 8, Proleter (-1) 8, Radnik (-2) 7, Rad (-1) 6, Mačva 3.

Izvor mondo.rs
20:53

Kraj

20:45

MAČVA SMANJUJE NA 3:1

Uspeli su gosti da postignu gol! Zaslužili su po igri u drugom poluvremenu! Učinio je to Marko Mijailović u 83. minutu, pošto je Milan Borjan "zaplivao u prazno" posle centaršuta iz prekida, a defanzivac gostiju bio najspretniji pred Zvezdinim golom. Sjajni je regaovao i Jevtić, koji mu je dodao loptu petom.

20:41

Još desetak minuta do kraja. Trude se gosti da postignu utešni pogodak, ali nedostaje im završni potez...

20:26

PREČKA!

Imali su gosti sreće u 64. minutu posle šuta Bena iz "slobodnjaka" sa 17-18 metara. Lopta je prvo zakačila jednog od igrača Mačve, a onda i prečku...

20:19

Preti i Mačva! Posle kornera u 58. minutu dva puta je morao da interveniše Milan Borjan, oba puta uspešno.

20:18

Na tribinama je zvanično 5.864 gledalaca.

20:14

Nastavljena je inicijativa crveno-belih i po povratku sa odmora. Nekoliko dobrih napada organizovali su domaći fudbaleri, odlično sarađuju Ben i La Para, ali nije (još) bilo četvrtog pogotka u 10 minuta drugog dela igre.

20:08

Drugo poluvreme počelo je promenom u timu Mačve. Stevanović će igrati umesto Jeremića.

19:53

Navijači Crvene zvezde pripremaju se za bratski duel sa Olimpijakosom u utorak:

19:51

POLUVREME

Čini se da je pitanje pobednika već uveliko rešeno...

19:40

GOOOL! 3:0 ZA ZVEZDU

Još jedan stranac crveno-belih upisao se u strelce - Kanjas! Španac je svoj prvenac u Zvezdinom dresu postigao u 37. minutu posle šuta Gajića i ispuštene lopte Puletića.

19:35

GOOOL! ZVEZDA VODI 2:0

Dupliraju crveno-beli prednost u 32. minutu. Još jedan pogodak Bena, drugi u dve utakmice od povratka posle neuspelog transfera. Ovaj put asistirao mu je Radživ van La Para, sjajno ga je pronašao loptom kroz sredinu Mačvine odbrane.

19:28

Prvi šut Mačve u okvir Zvezdinog gola bio je u 25. minutu. Jevtić je pokušao da savlada Borjan, ali je golman crveno-belih bio siguran.

19:24

Umalo 2:0 za crveno-bele u 22. minutu posle šuta Tomanea, ali je ovaj put Puletić bio uspešniji. Nogom je odbranio šut Portugalca.

19:17

Loše dodavanje Borjana umalo da kazne gosti u 15. minutu, ali nisu uspeli. Jeremić je šutirao pravo u Borjana.

19:10

GOOOL! ZVEZDA VODI

Odlična reakcija Tomanea u 8. minutu posle nesigurne intervencije Puletića na snažan šut Kanjasa. Ovo je drugi gol Portugalca u Zvezdinom dresu, pošto je prethodno pogodio protiv Spartaka, u 5. kolu za pobedu 3:2.

19:04

Dobro dodavanje Bena za Tomanea u 3. minutu, ali Portugalac nije stigao do lopte, a oprezan je bio golman gostiju, Dušan Puletić.

19:02

Ponovo slaba poseta na tribinama stadiona "Rajko Mitić" kada je u pitanju utakmica domaćeg prvenstva. Oko 5.000 gledalaca.

18:23

REČ TRENERA

Vladan Milojević je u najavi utakmice rekao da Mačva po igrama ne zaslužuje poslednje mesto na tabeli, dok je njegov kolega Dragan Aničić rekao da "nije lud" da preti Crvenoj zvezdi, ali se nada "lošem danu" dvostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

18:21

MEĐUSOBNI DUELI

Crvena zvezda protiv Mačve ima četiri pobede u isto toliko prvenstvenih duela, dok su Šapčani slavili u Kupu 2018, pošto su posle 0:0 bolje izvodili penale.

Poslednji duel, u martu ove godine, završen je pobedom Zvezde 2:1. Golove za domaći tim dali su Boaći i Ben, dok je strelac za goste bio Gigić, sada igrač Partizana.

Ukratko

  • CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Degenek, Milunović, Rodić (61. Pankov) - Kanjas (81. Petrović), Vulić - Ben, Ivanić, La Para - Tomane (72. Krstović).
  • MAČVA: Puletić - Pejović, Jevtić, Mijailović, Tošić - Ivić (72. Božić), Jovanović - Milosavljević, Jeremić (46. Stevanović), Marić (57. Šušnjar) - Ašćerić.
  • Sudija: Dragan Čolović.
učitaj još +