Fudbal

TSC nastavlja da "gazi", Vojvodina teško do pobede

Izvor mondo.rs

Novajlija u ligi i dalje je neporažen posle deset odigranih utakmica, Vojvodina ne posustaje...

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

TSC se ne šali, već ređa pobede.

Oni su danas na stadionu u Senti pobedili fudbalere Rada rezultatom 2:0 i tako se vratili na prvo mesto domaćeg šampionata.

Već na samom startu domaćin je došao do vođstva preko Vladimira Silađija, on je u drugom minutu iskoristio asistenciju Borisa Varge i doveo svoj tim u prednost.

Nakon toga posredi je bila egal utakmica, Bačka Topola je imala kontrolu nad susretom u većem delu meča, ali je i gost nekoliko puta pretio.

Ipak, u drugom delu igre domaćin je ubacio u veću brzinu i uspeo da povisi rezultat. Strelac drugog gola bio je drugi napadač Nenad Lukić, koji je tako upisao svoj šesti pogodak i izjednačio se na drugom mestu liste najefikasnijih napadača upravo sa Silađijem i Stefanom Mihajlovićem (Radnički Niš).

Usled ove pobede TSC ostaje na deobi prvog mesta sa 24 boda i utakmicom više od Crvene zvezde, ali i bez poraza nakon deset odigranih rundi Ling Long Super lige.

Rad ostaje pri dnu tabele, pretposlednji su sa šest bodova, samo Mačva je iza njih i očito je da će ovo biti nova teška sezona za "građevinare".

U drugom susretu igranom u isto vreme Vojvodina je uz mnogo muke uspela da pobedi Mladost u Lučanima 2:1.

Gosti su nagovestili bolji dan postigavši pogodak nakon 12 minuta igre, precizan je bio Nikola Drinčić, a njegov tim je nastavio sa inicijativom i nakon 1:0.

Lučanci su svoju šansu čekali iz kontra-napada i na kraju je i dočekali. Igrao se 36. minut kada je Milan Bojović poravnao rezultat, a to je učinio iz prvog udarca za svoju ekipu na ovom meču.

Ipak, svega dva minuta kasnije posao za domaće je postao znatno teži jer je Vladimir Radivojević dobio direktan crveni karton pa je Mladost morala da nastavi sa desetoricom, ali nisu uspeli da "izguraju" do kraja meča i "otkinu" bod favorizovanom protivniku.

Crveno-beli su do pobede došli u poslednjim minutima, strelac je ponovo bio Bojan Matić koji je svojim sedmim golom doneo nove bodove timu sa "Karađorđa"

Nakon ove utakmice Novosađani će zaostajati samo dva boda za prvim mestom, sada su četvrti sa 22 poena, a njima će mnogo više od bodova značiti to što su u teškom duelu ipak uspeli da slave. 

Mladost ostaje na devet bodova, nalaze se na 11. mestu i zaostaju dva poena za plej-of zonom.

Poslednji susret odigran u ovom terminu Proleter je na domaćem terenu rešio u svoju korist pobedivši Napredak rezultatom 2:0.

Golove za tim iz Novog Sada postigli su Milorad Balabanović u devetom iMilan Mirosavljev u 75. minutu, koji je promašio penal u 58, ali se nešto kasnije ispravio.

Domaćin se tako izjednačio po broju bodova sa svojim današnjim rivalom, ali ostaje u plej-aut grupi usled lošije gol razlike. Oni su sada deseti, dok Kruševljani zauzimaju osmo mesto.