Fudbal

Astana LAKO pred Partizan: U prvenstvu ih čeka foto-finiš!

Izvor mondo.rs

Kazahstanski klub nije imao problema da savlada Kajsari pred drugo kolo Lige Evrope i okršaj sa srpskim timom.

Astana je spremna za Partizan! Kazahstanci su u poslednjem susretu pred meč protiv osvajača Kupa Srbije savladali Kajsari 3:0, pa će u tamošnjem šampionatu biti vrlo zanimljivo do poslednjeg kola!

Crno-beli su u subotu lako savladali Radnički iz Niša, a slično je bilo i Astani. Bez ikakve drame su na domaćem terenu savladali Kajsar, pošto su već posle 25 minuta imali prednost od dva gola.

Abzal Bejsebekov je doveo Astanu u vođstvo, da bi Sergej Hižničenko duplirao prednost domaćih. Upravo je Hizničenko u drugom poluvremenu postavio konačan rezultat i tako potvrdio 18. pobedu Astane u kazahstanskom šampionatu.

Astana je nastupila u "promešanom" sastavu: Mokin, Pertsuk, Tomašević, Postnikov, Šomkov, Mujevski, Bejsebekov, Sigurjonson, Hižničenko, Rotariju, Murtazajev. Da stvar po njih bude bolja, u timu nije bilo Antonija Rukavine, Nenada Erića i Luke Šimunovića.

U finišu tamošnjeg prvenstva će, vrlo moguće, biti pravi foto-finiš. Astana ima 56 bodova, tri manje od dve prvoplasirane ekipe Almatija i Tobola, koji su na 59. Ipak, Astana ima i utakmicu manje i potencijal da i oni stignu do tog broja bodova.

Almati i Tobol do kraja imaju još dva, a Astana tri meča.

Tagovi