Fudbal

Poketino pred Bajern: Sezona je duga, nije najvažnije kako je započneš

Izvor mondo.rs

Menadžer Totenhema izjavio je da njegova ekipa ima kvalitet da napravi uspeh i da treba da zadrži mir u periodu kada mnogo toga ne ide kako bi želeli.

Totenhem je u sezonu ušao kao vicešampion Evrope i sa nekoliko skupo plaćenih pojačanja, ali za nepuna dva meseca je odigrao samo jednu izuzetno dobru utakmicu, kada je u Premijer ligi pre 15 dana pobedio Kristal Palas 4:0.

Od devet mečeva u svim takmičenjima "pevci" su rešili u svoju korist samo tri, a najniže tačke bili su poraz od Njukasla na domaćem terenu i eliminacija iz Liga kupa od četvrtoligaša Kolčestera.

U utorak Totenhem dočekuje Bajern u okviru 2. kola B grupe Lige šampiona, koju čine još Crvena zvezda i Olimpijakos.

Pritisak je definitivno na Maurisiju Poketinu i njegovim izabranicima, koji su počeli takmičenje remijem u Pireju (2:2), nakon što su ispustili prednost od dva gola.

"Prošle sezone smo u prva tri kola Lige šampiona osvojili jedan bod. Niko nije verovao u nas, a došli smo do finala. To vam je dokaz da u fudbalu nije najvažnije kako si počeo sezonu ili konkretno takmičenje. Sezona je duga i potrebno je ostati miran i mentalno jak", poručio je argentinski stručnjak.

On je priznao da "Totenhem mora da pronađe način da evoluira".

"To radimo svake godine. Uvek analiziramo kako smo radili. Ove sezone primenjujemo drugačiji sistem. Važno je da imamo veliku, kvalitetnu ekipu i da smo i dalje u poziciji da je sve moguće. Ključno je da zadržimo veru i duh".

Možda je pobeda nad Sautemptonom (2:1) uz igrača manje bila početak boljih dana. Utakmica protiv Bajerna sigurno će ponuditi neke odgovore...