Uživo

Muk, pa HAOS na "Rajku": Crvena zvezda od 0:1, do POBEDE!

Teško je objasniti šta je Merijah promašio u 86. minutu i još teže ono što je usledilo. Vladan Milojević podsetio je Evropu zbog čega je šampion Srbije ponovo njen neizostavan deo i izmenama inicirao veliki preokret protiv Olimpijakosa.

Izvor: Stefan Stojanović/MONDO

Jasin Benzija naneo je povredu Hozeu Kanjasu startom sa leđa u 58. minutu i naterao Benou Bastijena da mu pokaže i drugi žuti karton na utakmici.

Teško da je Alžirac stigao do polovine tunela podno krcate severne tribine, Crvena zvezda je već igrala sa dvojicom napadača.

Kada je stigao do vrata svlačionice za goste, mogao je jasno da čuje galamu…

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović


Vladan Milojević podsetio je srpsku i evropsku javnost da nekadašnji šampion Evrope, posle najmračnije decenije u slavnoj istoriji, nije slučajno i treću jesen zaredom na velikoj sceni. Njegov "džoker" Miloš Vulić izjednačio je rezultat posle osam minuta na terenu, a njegova "opklada" Ričmond Boaći potvrdio nezaboravan preokret u crveno-belom derbiju Balkana.

On je pred oko 40.000 navijača (oba kluba) na Stadionu "Rajko Mitić" rešen u dramatičnih stotinak sekundi između 86. i 87. minuta, tokom kojih je jedan štoper promašio šansu karijere...

...a drugi to to surovo kaznio:

CRVENA ZVEZDA - OLIMPIJAKOS 3:1 (0:1)!

Tišina je na stadionu mogla jasno da se čuje kod šanse Jasina Merijaha, baš kao što se radost zvezdaša posle pogotka Nemanje Milunovića za vođstvo čula u mnogim delovima grada.

U isto vreme u "Lejnu" viđeno je DEVET golova, tako da crveno-beli kao drugoplasirani u grupi (i solidno pojačanog klupskog budžeta) putuju u London na prvu od dve vezane utakmice sa Englezima.

SEMAFOR

0:1 - Semedo (37)

1:1 - Vulić (63)

2:1 - Milunović (87)

3:1 - Boaći (90)

Slavlja ovog utorka uveče ne bi bilo u Beogradu, bez obzira na Benzijin crveni, Milojevićeve majstorske poteze, Vulićevu levicu i skokove Milunovića i Boaćija, da nije bilo čoveka u crveno-belom dresu sa brojem "10".

U još jednoj igri za prepričavanje. kapiten i lider ovog tima Marko Marin slao je samo neprijatne lopte pred Žozea Saa, koji je do dolaska u Beograd savladan četiri puta na devet utakmica, a onda tri puta za poluvreme.

Titule prvaka: Crvena zvezda 30, Olimpijakos 44

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić – Kanjas (od 73. Petrović), Jovančić (od 55. Vulić) – Garsija, Marin, Van La Para (od 61. Boaći) – Tomane.

Olimpijakos: Žoze Sa – Torosidis, Merijah, Semedo, Cimikas – Bukalakis, Kamara – Masuras, Benzija, Lovera (od 61. Podens) – Gverero.

Posle svega, Milojević je drhtavim glasom govorio o situaciji u kojoj se našao posle poraza od 161. "večitom derbiju" i, u verovatno najiskrenijem nastupu od povratka u Srbiju pre 29 meseci, rekao šta misli o onima koji su taj pritisak pojačali na maksimum.

"Ovo Liga šampiona još nije doživela! Da dođe strana ekipa i da je ovako dočekaju", rekao je Marin, jedan od 28 ljudi koji su za života branili boje i beogradskih i atinskih crveno-belih.

10:56

Crvena zvezda - Olimpijakos 3:1

22:59

KRAJ!

Poslednji zvižduk Bastijena i pobeda Crvene zvezde nad "bratom" iz Pireja za drugo mesto u grupi.

Kakvo slavlje zvezdaša, na tribinama, terenu, atletskoj stazi...

22:53

BOAĆI, GLAVOM ZA 3:1!

Haos na "Rajku"!

Još jedan korner, još jedan savršen centaršut Marina, još jedan visok skok, još jedan gol glavom - od stativu!

Posle Vulića, u strelce se upisala još jedna Milojevićeva izmena: Crvena zvezda - Olimpijakos 3:1, strelac Boaći u 90. minutu...

Delije slave pobedu!

22:50

GOOOOOOOL! ZVEZDA VODI!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Kakva kazna za promašaj Merijaha, PREOKRET!

Momentalno je krenula Crvena zvezda u napad i izborila korner sa leve strane, nakon što je Olimpijakos propustio šansu utakmice za 1:2 na drugoj strani.

Svaka Marinova lopta večeras bila je opasna, pa tako i ova u 87. minutu na koju je svom snagom skočio Milunović i prikucao je u mrežu za erupciju oduševljenja na stadionu.

Pogledajte POGODAK novog-starog reprezentativca Srbije.

22:47

MERIJAH!?

Teško je opisati šta je štoper Olimpijakosa promašio u 86. minutu, posle kornera sa desne strane, odnosno intervencije Borjana na šut Kamare.

Crveno-beli nisu uspeli da ispucaju loptu, ona se našla pravo na voleju Merijaha, ali je on promašio gol sa PET metara.

Na trenutak je mogao da se čuje TAJAC na "Rajku".

22:45

Borjan!

Morao je golman Crvene zvezde da boksuje loptu posle bombe Kamare sa distance!

Svemu je prethodila greška debitanta u Ligi šampiona, Petrovića, ali je završeno kornerom sa desne strane za goste.

22:44

VAR? Nema potrebe...

Zatražio je Bastijen mišljenje kolega iz VAR sobe, posle jedne lopte koja je - naizgled - pogodila Cimikasa u ruku, ali je odmah dobio odgovor da igra može biti nastavljena, jer nije bilo ni govora o penalu za Crvenu zvezdu.

Levi bek Olimpijakosa uspeo je da izvije, Gobeljić ga je pogodio u stomak.

22:42

Het-trik Gnarbija

Totenhem - Bajern Minhen 2:4 (Son 12 - Kimih 15, Levandovski 45, Gnarbi 53, 55, Gnarbi 83)

22:39

Boaći!

Natrčao je centarfor Zvezde na loptu sa leve strane, koju je poslao Rodić, ali nije uspeo dovoljno dobro i jako da "trzne" glavom.

Šteta...

Mogla je i druga Milojevićeva izmena da se upiše za manje od deset minuta u igri, za poptuni preokret.

22:34

Kanjas ne može, ide i treća izmena

Verovatno mimo plana i taktičnih zamisli, Milojević je u 73. minutu morao da napravi i poslednju izmenu, jer Kanjas nije mogao da nastavi zbog povrede zadobijene kod starta Benzije za crveni karton...

Šansu, i to kao debitant, dobio je 20-godišnji Njegoš Petrović.

22:29

GOOOL! VULIĆ, 1:1!

Osam minuta bilo je potrebno Vuliću da pogodi mrežu i to kako...

Levom, drop kikom, iz prve, Merijahu kroz noge, BENG!

Golu koji je razgalio većinu navijača na tribinama prethodila je akcija Boaćija i Tomanea, kao i traljavo izbijena lopta defanzivaca Olimpijakosa, koja je završila pravo na levici 23-godišnjeg Kruševljanina.

Pogledajte TAJ udarac.

22:26

Izmena na obe strane!

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanoivć

Martins uvodi Podensa umesto Lovere, Milojević šalje na teren drugog špica - uz Tomanea zaigraće i Boaći, dok je Van La Para takođe morao da prihvati zvižduke.

U toku je 61. minut...

22:22

Šesti gol u Londonu!

Totenhem - Bajern Minhen 2:4 (Son 12 - Kimih 15, Levandovski 45, Gnarbi 53, 55)

22:20

Zagreva se Boaći...

Izgleda da će Milojević uskoro napraviti drugu izmenu, sprema se Boaći.

22:19

Crveni!

Zvezda ima gol manje i igrača više od 58. minuta, kada je Benzija neoprezno startovao sa leđa na Kanjasa i kao jedini igrač Olimpijakosa sa opomenom iz prvog dela igre...

...morao u svlačionicu početkom drugog!

Francuz mu je prišao mirno, kao da želi nešto da mu kaže, a onda izvadio žuti i crveni karton.

22:17

Van La Para!

Opet uzdasi na "Marakani", ali ne olakšanja zbog propuštene šanse Olimpijakosa, već suprotno.

Van La Para, jedan od odgovornih za vođstvo gostiju, hitro je reagovao u šesnaestercu, šutirao iz prve, ali je izblokiran.

22:15

Prva izmena u Zvezdi!

Publika sa Zapada zvižducima je ispratila Jovančića iz igre u 55. minutu, kada je šansu u manevru dobio Vulić.

22:14

U Londonu... ups!

Totenhem - Bajern Minhen 1:4 (Son 12 - Kimih 15, Levandovski 45, Gnarbi 53, 55)

22:14

Šansa!

Neprijatno je bilo gostima posle centaršuta Marina sa desne strane, nisu uspeli da je ispucaju u polje, ali ni Jovančić nije uspeo da pogodi metu udarcem levom iz okreta.

Igrao se 54. minut.

22:12

Miloje: Do noge, pas!

"Milojević traži od igrača da odigraju 'do noge', da se smire. Prilično ga je iznervirala duga lopta Degeneka ka Tomaneu sa kojom odbrana Olimpijakosa nije imala problema", prenosi Jovan utiske sa stadiona na kom Sever "grmi", ali Zapad i Istok... slabo.

22:04

Preokret na "Lejnu"

Totenhem - Bajern Minhen 1:2 (Son 12 - Kimih 15, Levandovski 45)

21:50

Zvižduci na poluvremenu!

Francuz je pokazao ka tunelu, a sa tribina stigli su i prvi zvižduci... Najviše loptu u nogama među crveno-belima imao je štoper, Milunović (29 pas), ispred veziste Kanjasa (21 pas).

To dosta govori.

21:49

Šansa, Sa!

Prva šansa za Crvenu zvezdu u 45. minutu!

Toliko je bilo potrebno crveno-belima da ugroze mrežu gostiju, ali je spreman i spretan bio Žoze Sa posle gužve u svom petercu i pomalo haotične situacije u kojoj je Jovančić akrobatskim potezom "uhvatio" volej...

...nedovoljno jako za izjednačenje.

Marin je centrirao iz kornera sa leve strane, Degenek i Milunović u skoku bili blizu pozicije za šut, ali nisu uspeli, pa se lopta odjednom našla ispred Jovančića.

Pokušao je vezista Zvezde, neuspešno.

21:43

0:1 - SEMEDO (37)!

Na glupost Van La Pare, koji je pokušao da dribla rivala prebacujući loptu preko glave, izgubio posed i potom zaradio žuti karton sprečavajući kontru gostiju, nadovezao se Borjan lošom intervencijom kada je Olimpijakos izveo taj slobodan udarac.

Iskosa sa desne strane, Masuras je poslao jednu "sporu" loptu na drugu stativu, a Semedo u pokušaju da odigra na peterac iznenadio sve - i navijače i Borjana i sebe.

Poslao je loptu u mrežu: Crvena zvezda - Olimpijakos 0:1.

Verovatno i sam očekujući pas portugalskog štopera u sredinu, golman Crvene zvezde iskoračio je i ostavio prvu stativu otvorenu...

Slučajno ili ne, Semedo je postigao prvenac ove sezone.

21:39

Drugi žuti - Van La Para

U 36. minutu Francuz je drugi put izvadio žutu kartu iz džepa i pokazao je Van La Pari, nakon neozbiljnog poteza "last minute" pojačanja Crvene zvezde prošlog leta.

21:33

Evo ih!

Prve Stefanove fotke sa stadiona...

21:32

Rodiću karton za prvi start

Bastijen je pre dve godine preoštro isključio Rodića na utakmici sa Arsenalom.

Večeras je levom beku crveno-belih pokazao žuti karton posle prvog starta na utakmici.

Malo je reći da je Milojević ljut zbog ove odluke francuskog sudije.

21:29

Na tribinama - svako za svoje!

"Kako je počela utakmica, i jedni i drugi pevaju samo pesme posvećene svojim klubovima", primetio je Jovan.

"Nema više navijanja za druge".

21:27

Gverero!

Špancu se igra fudbal, očigledno.

Nepun minut nakon šuta koji je izazvao uzdahe na tribinama, napadač Olimpijakosa sačekao je centaršut Cimikasa sa leve strane, "trznuo" glavom između Degeneka i Milunovića i ponovo bio malo neprecizan.

Vezni red Crvene zvezde popustio je pod pritiskom dva puta u dva minuta.

21:26

Uzdasi!

Ništa, ništa, pa BOMBA sa 22, 23 metra...

Sekund je bio potreban Gvereru da jednu ničiju loptu uzme, okrene se, gurne sebi for od metar-metar i po i onda opali desnom - umalo neprecizno!

Nakon što je lopta prohujala pored njegove leve stative, Borjan je imao šta da kaže saigračima.

21:23

Joco?

"Nije pun stadion, a Zapad najmanje. Ljudi još ulaze, popunjavaju se tribine, ali teško da će biti više od 40.000", javio se naš reporter sa stadiona kapaciteta 52.000 mesta.

21:20

Borba u Beogradu

Mnogo trčanja, mnogo duela, mnogo grešaka...

21:14

Golovi u Londonu

Totenhem - Bajern 1:1 (Son 12 - Kimih 15)

21:13

10 minuta - bez šuta

Crveno-beli su uzeli loptu od prvog minuta, uglavnom se igra u polju plavih, ali i dalje nema pravog poteza u poslednjoj četvrtini terena.

21:05

Počelo je!

Zvezda napada ka severu, kontra tradiciji.

21:03

Na Severu - oba grba!

Izvor: MONDO/Jovan Terzić



Uskoro i snimak na našem portalu...

21:02

Zvižduci Zidanu u Madridu!

Odigrane su već dve utakmice večeras, Real NIJE pobedio.

Evo izveštaja iz Madrida i Bergama, gde je šok usledio u 95. minutu.

20:57

Ekipe su u tunelu

Zvezda u crveno-belom, Olimpijakos u kompletno plavoj opremi.

Gajić i Jovičić su povređeni, Ben nije registrovan za Ligu šampiona, Pirejci bez povređenih Kristodolopulosa, Sisea, Fortunisa, Kurtisa i Sudanija.

20:46

"Napred Zvezda, leeee..."

20:44

"Kapija 7"

Izvor: Stefan Stojanović/MONDO

20:42

Ovacije šampionima!

20:42

Nesvakidašnja scena na "Rajku"

Himna Olimpijakosa puštena je sa razglasa odmah posle uobičajene numere koja počinje rečima:

"Sve što smo želeli, sve što smo hteli..."

20:33

Joco, poseta?

"Biće puno, ogromna je gužva bila napolju, a unutra već ima oko 30.000 ljudi", odgovorio nam je Jovan na pitanje o poseti na pola sata do početka meča.

"Grci su aplaudirali odbojkašima, kada su ušli na stadion", dodao je naš reporter u prvom javljanju "iz rupe".

20:31

Lajkovi pljušte na Instagramu...

20:25

Kosovo? Srbija!

20:24

Strelac prvog gola?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt
20:17

Ulaznica preskupa, ali čips nije...

Nisu svi navijači Crvene zvezde imali novca da kupe ni paket, ni pojedinačne ulaznice za drugu uzastopnu Ligu šampiona u Beogradu.

Neki su, poput našeg čitaoca Vladimira, imali i sreće.

20:13

Delije: Bez vređanja

Navijačka grupa Delije Sever oglasila se saopštenjem u kom je zatražila od zvezdaša da - ne vređaju Grke.

20:07

Evo i sastava!

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić – Kanjas, Jovančić – Garsija, Marin, Van La Para – Tomane.

Olimpijakos: Žoze Sa – Torosidis, Merijah, Semedo, Cimikas – Bukalakis, Kamara – Masuras, Benzija, Lovera – Gverero.

20:05

Делије, θύρα 7 i Фратрия

Doček priređen Grcima u Beogradu, bar kada igra Crvena zvezda, može da očekuje samo još jedna navijačka grupa u Evropi.

Evo priče o prijateljstvu Rusa, Grka i Srba.

19:57

Sudi Francuz, opet

Navijači Crvene zvezde ne pamte Benou Bastijena po lepom.

Dve godine kasnije, UEFA ga je ponovo poslala u Srbiju.

19:55

Od Joce i Stefa sa ulica...

Pročitajte reportažu sa beogradskih ulica, koju su nam na putu ka "Rajku" poslale kolege Jovan Terzić i Stefan Stojanović.

Bilo je prilično crveno i belo.

19:53

Lepa uvertira na "krovu"

U predigri crveno-belog balkanskog derbija, omladinci Crvene zvezde nadigrali su goste iz Pireja na stadionu Voždovca.
Meč "na krovu" odlučen je u 83. minutu.

19:50

Bili smo i na pivu sa "Gate 7"

Bili su raspoloženi za priču o bilo čemu, osim imenima.

Dobro, i jedan od njih je tražio da prvo prekrije lice.

19:48

Beograd kroz Stefanov objektiv

Fotoaparat našeg kolege Stefana Stojanovića i ovog puta bio je spreman.

Pogledajte Stefove fotke sa ulica Beograda, uskoro i tribina "Marakane".

19:44

16 fudbalera i 12 košarkaša

U najavi utakmice dosta pažnje izazvala je naša rubrika o vezama Crvene zvezde i Olimpijakosa kroz istoriju.

Iako se ovo bratstvo uglavnom vezuje za navijače, prvi su počeli sportisti dve crveno-bele porodice.

Evo priče o njima.

19:42

Bratski, ali i fajterski

Fudbaleri dva najpopularnija kluba u Srbiji i Grčkoj neće se preterano zdraviti i međusobno bodriti kada Benoa Bastijen da znak za početak meča.

Niti će im treneri to savetovati.

Razlog? Ima ih dovoljno za pravu fajtersku utakmicu u borbi za pobedu, proleće u Evropi, novac, slavu...

19:39

Počelo je juče na - autoputu!

Delije su u ponedeljak napravile pometnju u prestonici i saobraćajni kolaps kada su na autoputu, uz baklje, pesmu i pozdrave, dočekale bratsku grupu iz Pireja, Gate 7.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Ukratko

  • Posle Liverpula, pao je i Olimpijakos na "Rajku"
  • Glupost Van La Pare i kiks Borjana za 0:1
  • Emotivan razgovor crveno-belih u svlačionici
  • Ulazak Vulića učinio Zvezdu opasnijom i hitrijom
  • Preokret je inicirao Benzija isključenjem u 58.
  • Milojević na crveni reagovao uvođenjem Boaćija
  • Posle osam minuta na terenu, Vulić je pogodio za 1:1
  • Sa igračem manje, Olimpijakos umalo poveo
  • Veliki promašaj Merijaha iz 86. minuta surovo kažnjen
  • Minut kasnije, Milunovićev skok na Marinovu loptu i vođstvo
  • Marin je izveo korner i u 90. minutu za Boaćijev gol i 3:1
  • Delije i Gate 7 obeležile utakmicu navijanjem
  • U istom terminu: Totenhem - Bajern 2:7
  • Šampion Srbije ide u London, pa čeka "pevce" u Beogradu
učitaj još +