Fudbal

Priznao da je ukrao saigraču "čuku" od 70.000 evra, nagrađen otkazom

Izvor mondo.rs

Kasper Dolberg isterao pravdu na videlo, mladi fudbaler će morati da potraži novi klub.

Pisali smo pre desetak dana o slučaju ukradenog sata u svlačionici Nice, a sada je ta priča i zvanično završena. Lamin Dijabi Fadiga je dobio otkaz od francuskog kluba i sada će moći da slobodno pronađe sebi novu sredinu.

Kasper Dolberg je pre gotovo dve nedelje imao neprijatnu situaciju u svom novom klubu, kada je posle jednog propuštenog dana u klubu zbog stomačnog virusa sutradan video da u njegovom ormariću nema sata vrednog 70.000 evra!

On je taj slučaj prijavio klubu, vest je brzo postala viralna, a Dolberg je bio spreman da ne igra za Nicu sve dok se problem ne reši i krivac ne pronađe.

Nešto manje od nedelju dana kasnije, krivac je napokon bio otkriven, a zlodelo je počinio Lamin Dijabi-Fadiga, jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera francuske ekipe, koji trenutno nastupa za rezervni sastav.

Klub sa Azurne obale je u utorak potvrdio da je 18-godišnji fudbaler dobio otkaz i da je od danas slobodan igrač. Omladinski reprezentativac Francuske je navodno platio kaznu u visini vrednosti sata, 70.000 evra, ali ga to nije sprečilo gubitka ugovora.

Ovaj 18-godišnji igrač je bio član omladinskog tima Nice, a šest puta je nastupio za prvi tim Nice. Mediji iz Francuske su navodili da je do krađe sata došlo kada se našao u svlačionici u vreme treninga prvog tima.

Ipak, uprkos tome što je sebi stavio etiketu lopova, Dijabi-Fadiga bi uskoro mogao da pronađe novu sredinu. Francuski mediji navode da je drugoligaški klub Pariz zainteresovan da ga vidi u svojim redovima.

Bila bi to velika prilika za njega, ali teško da će mu novi saigrači biti oduševljeni...

Tagovi