Fudbal

Salcburg je HIT Lige šampiona: Šta znaju klinci ko je prvak Evrope!

Šou na Enfildu u režiji domaćih, ali i impresivnih debitanata iz Austrije.

Nakon što su ga klubovi iz ovih krajeva (Rijeka, Dinamo, Zvezda) godinama saplitali na poslednjoj prepreci pred Ligom šampiona, Red Bul Salcburg konačno je dočekao debi u eliti.

I pruža Evropi pravi šou!

Posle atraktivne pobede protiv Genka na startu takmičenja (6:2), ekipa američkog trenera Džesija Marša odigrala je meč za pamćenje i ove srede. I to na terenu šampiona Starog kontinenta:

Liverpul - Salcburg 4:3 (3:1)

Iako je tim Jirgena Klopa imao velikih 3:0 u 36. minutu golovima Sadio Manea, Endrjua Robertsona i Mohameda Salaha, gosti iz Austrije izjednačili su za manje od četvrt časa fudbala!

Korejac Hvang Hi-Čan (23) smanjio je zaostatak na 3:1 nakon što je majstorski "slomio" Virdžila Van Dajka, Japanac Takumi Minamino "otvorio" je meč golom za 3:2 u 56, a onda je u igru ušao norveški biser Erling Braut Haland i posle nekoliko minuta pogodio za iznenađujućih 3:3!


Već traženi napadač (na slici) stigao je minulog leta iz Moldea nakon što je na jednoj utakmici "Mundijalita" dao čak DEVET golova, a večeras je doživeo da zaigra na terenu na kojem je nekad nastupao i njegov otac, bivši premijerligaški fudbaler Alf Inge Haland.

Da bajka Red Bula ne bude zaokružena bodom ipak se pobrinuo Mohamed Salah, trkom kroz odbranu gostiju u 69. minutu i spremnom reakcijom na dodavanje Roberta Firmina za konačnih 4:3.

Pogledajte golove!



Ipak, nakon meča aplauze su dobili i domaći i gosti, pa je bilo simpatično videti kako Jirgen Klop trijumfalno otpozdravlja navijačima zbog trijumfa, dok isto to radi i američki trener Marš (45), koga je Red Bul Salcubrg "povukao" ovog leta iz stručnog štaba Red Bul Lajpciga.

Pre toga se tri godine spremao i dokazivao na klupi Red Bul Njujorka, sve dok nije dobio poziv čelnika da se spakuje za selidbu u Evropu, u mnogo ozbiljniji fudbal.

Njegov tim je ostavio sjajan utisak i doprineo da ovo bude utakmica zbog koje se uživa u Ligi šampiona!

Liverpul: Adrijan - Aleksandar-Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson - Henderson (od 62' Milner), Fabinjo, Vajnaldum (od 64' Origi) - Salah, Mane, Firmino

Salcburg: Stanković - Kristensen, Onguene, Vober, Ulmer - Mvepu, Junuzović (od 78' Ašimeru), Minamino, Soboslaj (od 71' Okugava) - Daka (od 56' Haland), Hi-Čan.

Pročitajte sve rezultate 2. kola Lige šampiona.