Fudbal

Partizan NAPADA pobedu u Kazahstanu: Vraća se Suma, Asano na Rukavinu

Izvor mondo.rs

Crno-beli u Kazahstanu žele da naprave važan korak u borbi za jedno od prva dva mesta grupe L i plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Izvor: MN Press

Put do Nur-Sultana je bio dugačak, ali 90 minuta na "Astana areni" mogli bi da ga učine daleko kraćim. Eventualna pobeda Partizana u Kazahstanu "obrisala" bi sve te hiljade pređenih kilometara i ekipa Sava Miloševića bi sa novim elanom dočekala nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

Posle remija u Beogradu protiv AZ Alkmara, crno-beli u srednjoj Aziji jure važan trijumf na gostovanju. Oni za crno-bele u ovoj fazi takmičenja nisu dolazili često.

Slavlja nad AZ-om i Augsburgom u Holandijii i Nemačkoj sada su već četiri jeseni daleko i zato će tim Sava Miloševića protiv Astane imati dodatni motiv da napadne Kazahstance.

Onaj glavni, svakako, biće borba za plasman u šesnaestinu finala. Ako je već posle Alkmara vladalo osećanje da su dva boda ispuštena, sada je vreme da se to nadoknadi. To potvrđuje i trener Partizana.

"Ne bih potpisao "iks". Na poraz naravno ne idem", rekao je Milošević srpskim novinarima u Kazahstanu.

Takav odlučan mentalitet biće potreban crno-belima da izbegnu one silne remije protiv objektivno slabijih timova koji su im se dešavali u prošlosti. Ukoliko žele da u što boljoj situaciji dočekaju završnicu grupne faze, ne bi smeli da ponavljaju Skenderbeg, Nefči ili Asteras. Vreme je za pobedu.

"Partizan će probati da nametne igru, ali u nekim segmentima moramo da se prilagodimo i protivniku. Teško je prognozirati koliko ćemo uspeti da se nametnemo, ali našu filozofiju igre nećemo da menjamo... U to sam siguran", istakao je Milošević, a prenosi Sportski žurnal.

U prilog tome govori i očekivani sastav Partizana za meč koji je na programu u četvrtak od 16.50.

Na terenu će, u poređenju sa utakmicom protiv Alkmara, ponovo biti Sejduba Suma. Gvinejac je u izvanrednoj formi i napokon je počeo da dokazuje zbog čega je Partizan pre dve godine platio 1.650.000 evra.

Suma u svim takmičenjima ove sezone ima učinak od šest golova i osam asistencija, uključujući i važne pogotke protiv Crvene zvezde i Radničkog iz Niša. Njegovo prisustvo na poziciji "desetke" će biti od neprocenjive važnosti, dok će Bibras Natho ovoga puta biti nešto povučeniji.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Kako prognozira Sportski žurnal u svom štampanom izdanju za četvrtak, oko startnih 11 nema dilema.

Na golu će biti Vladimir Stojković, a ispred njega uobičajena četvorka - reprezentativac Nemanja Miletić na desnom beku, na suprotnoj strani biće Slobodan Urošević, dok će štoperi biti Bojan Ostojić i Strahinja Pavlović.

Na sredini će pored Natha biti i Saša Zdjelar, tako da će zbog povratka Sume na teren Aleksandar Šćekić biti taj koji će morati na klupu.

Zoran Tošić će predvoditi tim sa desnog krila, u napadu će jedini špic biti Umar Sadik, koji će želeti da nastavi dobru formu iz poslednjih nekoliko utakmica u Superligi.

Levo krilo je rezervisano za Takumu Asana, čija brzina bi mogla da dođe do posebnog izražaja u duelu protiv nekadašnjeg igrača Partizana, Antonija Rukavine.

Partizan je u naletu. U poslednjih pet mečeva zabeležili su četiri trijumfa, u stilu su slavili u "večitom derbiju", potom razbili Radnički u Nišu i jedino protiv AZ Alkmara nisu "dovršili posao".

Da li je Kazahstan pravo mesto za to?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt