Fudbal

Asmir Kajević pred 100. meč u Čukaričkom: "Želim još toliko!"

Izvor mondo.rs

Iskusni vezista planira da još dugo ostane na Banovom brdu i najavljuje težak meč protiv Javora.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Odlični rezultati Čukaričkog ove sezone ostali su pomalo "ispod radara". Ekipa Aleksandra Veselinovića je u prvih devet mečeva ostvarila čak sedam pobeda i iako su na petom mestu Superlige Srbije, imaju samo dva boda manje od vodećih TSC i Crvene zvezde.

To i nije toliko čudno, u trenucima kada je Vojvodina ponovo počela da redovno beleži pobede, a Bačka Topola sedi na čelnoj poziciji samo par meseci po debiju u najvišem rangu.

Asmir Kajević, jedan od iskusnijih igrača Čukaričkog, zadovoljan je svime učinjenim u dosadašnjem delu sezone.

"Uvek sam govorio da je bolje da dobijete šest ili sedam mečeva sa po 1:0, nego jedan 7:0. Neka se nastavi u istom ritmu, nemam ništa protiv, bitno je da ekipa osvaja bodove i da se diže posle svake pobede, da mladići dobijaju na samopouzdanju. Imamo veoma mlad tim, najmlađi u eliti. Ali, kad se sve već namestilo i tako nam se otvorilo, zašto da to ne iskoristimo", kaže Kajević za zvanični sajt FK Čukarički.

"Brđani" su čak pet od sedam pobeda ostvarili rezultatom 1:0, a priliku da upišu i osmi trijumf imaće u subotu (18.00) kada će na svom terenu ugostiti Javor iz Ivanjice.

Kajević je bio strelac u minimalnim pobedama protiv Radničkog iz Niša i prošlog vikenda protiv Spartaka u Subotici. On će za vikend imati priliku da odigra 100. meč u dresu Čukaričkog.

"Nadam se da će ta cifra biti i mnogo veća, možda sakupim i 200 mečeva, pa i više... Koliko sam uspeo da ispratim ove sezone, Javor igra veoma dobro. I to za nas na Banovom brdu nije nikakvo iznenađenje, imaju mladog i perspektivnog trenera Igora Bondžulića, koji je prošle sezone radio u Čukaričkom. Smatram da je on njihov najveći kvalitet i pojačanje. Neće nam biti lako, svi nama u goste dolaze da bi se pokazali u što boljem svetlu, da usput uzmu i neki bod", ističe Kajević i osvrće se na "gužvu" u gornjem domu Superlige.

Kajević je u dresu Čukaričkog postigao 23 gola na 99 utakmica, a u Superligi Srbije je upisao ukupno 146 nastupa, nastupajući za "brđane" i BSK Borču.

"U vrhu tabele očekivano su Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina. TSC je svakako prijatno iznenađenje, a isto tako i Čukarički. Očekivao sam da budemo u vrhu, ali iskreno možda ni sami nismo verovali da ćemo imati ovoliko bodova posle četvrtine šampionata. Podsetiću da smo ostali bez nekoliko nosilaca igre, pre svega tu mislim na golmana Stevanovića, Kopitovića, Ovusua, Mudrinskog..."

Ipak, ofanzivni vezista iz Rožaja ne veruje da bi neko ove sezone mogao da ozbiljnije ugrozi "večite" rivale.

"Zaista teško. Naravno da nije i nemoguće, ali bila bi to prvorazredna senzacija. Ubrzo igramo i protiv Crvene zvezde i Partizana, uradićemo sve što je u našoj moći da pobedimo u tim susretima i da dodatno zakomplikujemo stanje na vrhu tabele", zaključuje 29-godišnjak.