Fudbal

Komšije NE dobijaju "pojačanje" - igrač Dinamo Zagreba ODBIO "zmajeve"

Izvor mondo.ba

Fudbaler Dinama iz Zagreba Emir Dilaver nije želeo da se odrekne austrijskog državljanstva u korist Bosne i Hercegovine, pa je otpala mogućnost da obuče dres selekcije naših suseda.

Fudbalski savez BiH obavestio je javnost da je pokrenuta procedura promene sportskog državljanstva za Slovenca Dina Hotića, dok Emir Dilaver ne želi da se odrekne državljanstva Austrije u korist BiH, pa je otpala mogućnost da obuče dres bosanske reprezentacije, prenela je agencija "Anadolija".

"Fudbalski savez BiH u kontinuitetu preduzima sve aktivnosti oko rešavanja sportskog državljanstva svakog fudbalera koji bi mogao dobiti šansu da nastupa za naš nacionalni tim", saopštili su iz FS BiH i nastavili:

"Kada je reč o konkretnim slučajevima, FS BiH je završio kompletnu pravnu proceduru te svu dokumentaciju prosledio Svjetskoj fudbalskoj federaciji, koja će doneti konačnu odluku o promeni sportskog državljanstva slovenačkog igrača Hotića".

Ističe se da su u FS BiH istovremeno radili na rešavanju statusa Dilavera, koji je dobio sve potrebne instrukcije u pravcu rešavanja njegovog statusa.

"Dilaver nije bio spreman za promenu državljanstva, austrijskog u bosansko-hercegovačko, te uvažavajući njegov stav po ovom pitanju nismo mogli poduzeti dalje korake u tom pravcu", naglasili su iz FS BiH.