Fudbal

Iz Inđije jasni: Igre BOLJE od rezultata, protiv Lučana NA POBEDU

Izvor mondo.rs

Ivan Rogač veruje da njegovom timu tek predstoje najbolji rezultati i najavljuje borbu protiv Mladosti.

Izvor: VM/© MN press, all rights reserved

Inđija je u rezultatskoj krizi i utakmica protiv Lučanaca biće njihova prilika da se vrate pobedama. U prethodnih mesec i po dana su izgubili sve osim jedne utakmice, i to u Kupu Srbije, pa posle pet uzastopnih poraza u Superligi, bodovi su preko potrebni.

Sa time je saglasan i Ivan Rogač, iskusni defanzivac Inđije.

"Nama je preostalo da se konsolidujemo, da skupimo svu snagu koju imamo i usmerimo na utakmicu protiv Lučana. Generalno u proteklom periodu stvarno igramo dobro. Imamo sistem koji funkcioniše. Pokazalo se to i na terenu protiv Crvene zvezde i Radničkog. Međutim, malo nam fali i sreće da to krunišemo bodovima", kaže 27-godišnji Nikšićanin za zvanični sajt FK Inđija.

Inđija je u prethodnih sedam utakmica osvojila samo tri boda i "skliznuli" su na 14. mesto na tabeli. Iza njih su samo Rad i Mačva, a Rogač ističe da spram njihovih partija to nije realno stanje stvari. Kako kaže, protiv Mladosti ne očekuje lak zadatak.

"Ekipa Mladosti je fizički izuzetno jaka ekipa, sa iskusnim igračima. Očekujem težak meč jer igraju specifičan fudbal. Mi ćemo ih analizirati, pripremiti se kako treba svu svoju snagu ćemo usmeriti ka toj utakmici kako bismo uspeli da pobedimo. Pobeda nam je stvarno neophodna u ovom trenutku", zaključuje Rogač.

Ono što je zanimljivo pred meč Inđije i Mladosti je da se dva tima nikada nisu sastala u Superligi. 

Poslednji put su odmerili snage 22. marta 2014, kada je u Inđiji bilo 2:1 za domaće. Od osamostaljenja Srbije 2006. godine, odigrali su 12 međusobnih mečeva, ali uvek u Prvoj ligi Srbije.