Fudbal

Napredak očekuje PRAZNIK fudbala: Na Zvezdu hrabro i agresivno!

Izvor mondo.rs

U Kruševac u narednih šest dana stižu i šampion Superlige i reprezentacija Srbije.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Napredak se sprema za gostovanje Crvene zvezde i priželjkuje iznenađenje! Iako se poslednjih godina to nije često dešavalo, ekipa iz Kruševca želi da makar malo pokvari slavlje šampionu posle uspešnog nastupa u Ligi šampiona.

Trener ekipe Predrag Rogan je svestan da njegov tim neće biti pod pritiskom pozitivnog rezultata, ali ne želi ni da njegov tim preceni kvalitete Crvene zvezde.

"Zvezda je apsolutni favorit u nedeljnoj utakmici, a u prilog tome ide i podatak da se jedanaest igrača Crvene zvezde upisivalo u listu strelaca. Mi imamo našu računicu. Zvezda će protiv sebe imati jedan izuzetno motivisan Napredak. Ono što moji momci treba da urade je da greške smanjimo na minimum u nekim fazama igre, koji će protivnik Zvezdinog kvaliteta to znati da iskoristi", kaže Rogan.

Napredak je u nešto slabijoj formi, posle poraza od Bačke Topole i Proletera i želja za iskupljenjem će biti utoliko veća. Trener Rogan zna šta želi od svog tima.

"Ako želimo pozitivan rezultat, uz maksimalno poštovanje kluba kao što je Crvena zvezda, moji momci moraju da budu disciplinovani, angažovani, agresivni i iznad svega hrabri i odvažni. Samo hrabri i odvažni možemo do pozitivnog rezultata. Ne očekujem promene u sastavu Zvezde, što će naše navijače i sve ljubitelje fudbala obradovati jer želimo da im pružimo dobar fudbal u Kruševcu", ističe trener Napretka.

Defanzivac Tomislav Pajović smatra da je uvek izazov igrati protiv crveno-belih.

"Izlišno je govoriti o kvalitetima Crvene zvezde posle pobede nad Olimpijakosom. Mi ćemo tražiti svoju šansu i sigurno ih nećemo preceniti. Nadam se pozitivnom rezultatu", napominje fudbaler ponikao u Partizanu.

Meč Napredak - Crvena zvezda je na programu u nedelju od 16.00 (prenos TV Arenasport 1). Iz kluba sa stadiona "Mladost" podsećaju i da će njihov stadion biti domaćin prijateljske utakmice Srbija - Paragvaj 10. oktobra.