Fudbal

Bore se za Skudeto, ali NISU ISTI: Juventus plaća i do 350.000.000€

Izvor mondo.rs

U susret derbiju Italije, mediji na "Čizmi" uporedili finansije Juventusa i Intera i došli do zanimljivih brojeva.

U nedelju je na programu "Derby d'Italia", a ovaj će biti interesantniji nego mnogi prethodni. Razlog je taj što je Inter ekipa koja se nalazi na vrhu Serije A, sa dva boda više od Juventusa.

Biće to prilika za Antonija Kontea i njegov tim da se još više udalje od dugogodišnjeg šampiona, a mediji na Apeninima pred meč izvlače jedan zanimljiv podatak.

Naime, "Gazeta delo Sport" je objavila podatke o grubim svotama koje igrači dva tima zarađuju. Oni su računali koliko Inter, a koliko Juventus izdvaja na plate svojih prvotimaca. Radi se o bruto ciframa, a uračunati su i eventualni bonusi koji igrači mogu da zarade.

Zbog toga se radi o grubim ciframa, a razlika između dva tima je izuzetno velika.

"Gazeta" navodi da Inter na plate svojih igrača svake godine izdvaja između 130 i 150 miliona evra, dok je ta cifra kod Juventusa u najmanju ruku dvostruko veća.

"Bjankoneri" za plate izdvajaju negde između 320 i čak 350 miliona evra godišnje. Zbog toga će biti utoliko zanimljivije videti kako će se Inter snaći u Seriji A ove sezone i koliko dugo će moći da pariraju daleko bogatijem Juventusu.

Konteov tim je otvorio sezonu sa šest pobeda, što su učinili po prvi put još od 1966. godine, ali ekipa Mauricija Sarija će već u nedelju dobiti priliku da im nanese prvi poraz i pretekne ih na tabeli.