Fudbal

HOROR Totenhema se nastavlja - povreda Ljorisa i PROPAST u Brajtonu!

Izvor mondo.rs

"Rani" termin bio koban po "pevce", nižu loše rezultate, a prate ih i loše vesti. Mladi Irac će biti nova "velika priča" najjačeg engleskog šampionata.

Totenhem proživljava izuzetno težak period.

Njihovoj lošoj seriji nikako da dođe kraj, a danas su u Brajtonu upisali i drugi uzastopni poraz. Oni su izgubili 3:0 od ekipe Grejema Potera u susretu koji je otvorio 8. kolo Premijer lige, i tako produbili rane koje nikako da zarastu.

Već sam početak doneo je nove muke za tim Maurisija Poketina. U trećem minutu domaći su došli u prednost, a "asistent" kod pogotka bio je Igo Ljoris. Nakon centaršuta sa leve strane iskusni golman je loše reagovao, ispustio je loptu na metar isred gola, a njegovom sunarodniku u redovima "galebova" Nilu Mopaju nije bilo teško da dovede svoj tim u vođstvo.

Da stvar bude gora po goste, kapiten tima je pri padu nakon loše intervencije doživeo i ozbiljnu povredu, čini se da je posredi prelom lakta, pa će ga "pevci" izgubiti na duže staze.

Njega je zamenio Pol Gazaniga, ali i njega su saigrači stavili na ispit veoma brzo. Totenhem je igrao neprepoznatljivo, bili su potpuno bezopasni, a Brajton je na drugoj strani ređao pokušaje, što im se u 32. minutu još jednom isplatilo.

Ovoga puta strelac je bio mladi Aron Konoli, a "sparsi" su se našli u još većoj nevolji sa kojom su otišli i na odmor.


Ipak domaćin je nastavio sa boljom igrom i u drugom poluvremenu, "solio je ranu" rivalu, a na kraju došao i do trećeg pogotka koji im je osigurao pobedu.

Brajton je u 65. minutu krenuo u brz napad i dugom loptom preskočio skoro ceo teren, Konoli je dobro primio loptu na dvadesetak metara od gola, predriblao direktnog čuvara, ušao u kazneni prostor i zatim u stilu mnogo iskusnijih napadača poslao loptu u dalji ugao gola.

To je u potpunosti nokautiralo nemoćnog favorita na ovoj utakmici, nisu imali rešenje za probleme koje im je rival zadavao, pa se u London vraćaju sa novim lošim rezultatom.

Nastavljaju da se nižu pitanja o njihovoj budućnosti, pre svega su oči uprte u Poketina i biće zanimljivo videti šta čeka "pevce" u narednom periodu. Na tabeli prvenstva sada već dobrano zaostaju za prvoplasiranim timom, na šestoj poziciji su i imaju 11 bodova, što je deset manje od Liverpula, koji od 16 igra duel sa Lesterom na domaćem terenu.

Brajton se pridružio ekipama na sredini tabele, 12. su ali imaju bodova koliko i Barnli i Mančester junajted, koji doduše još nisu odigrali mečeve ovog vikenda.

Rezultati 8. kola Premijer lige:


Brajton – Totenhem 3:0 (2:0)
/Mopaj 3, Konoli 32, 65/

Barnli – Everton (16.00)
Liverpul – Lester
Norič – Aston Vila
Votford – Šefild junajted

Vest Hem – Kristal Palas (18.30)

nedelja

Arsenal - Bornmut (15.00)
Mančester siti - Vulverhempton

Sautempton - Čelsi (17.00)
Njukasl - Mančester junajted

TABELA: Liverpul 21, Man. siti 16, Lester 14, Arsenal 12, Vest Hem 12, Totenhem 11 (+1), Čelsi 11, Bornmut 11, Kristal Palas 11, Man. junajted 9, Barnli 9, Brajton 9 (+1), Šefild junajted 8, Vulverhempton 7, Sautempton 7,Everton 7, Norič 6, Aston Vila 5, Njukasl 5, Votford 2.