Fudbal

Konte povukao potez, Sari se samo smeškao: Juve opet pobedio Inter!

Izvor mondo.rs

Samo su Argentinci postizali golove na krcatoj "Meaci" u jubilarnom 200. prvenstvenom "Derbiju Italije".

Poslednja dvojica menadžera Čelsija debitovala su večeras u 200. "Derbiju Italije".

Mlađi, izveo je iz igre napadača Lautara Martineza u 78. minutu i poslao pred krcatu "Meacu" vezistu Matea Politana da pomogne veznom redu u poslednjih 15-ak minuta igre.

Stariji se samo smeškao.

Dva minuta posle defanzivne izmene velikog juventina, Antonija Kontea, rezervisti Mauricija Sarija izveli su akciju za prvi poraz renoviranih "nerazura" i 91. pobedu uspešnijeg rivala u najvećoj utakmici italijanskog fudbala. Rodrigo Betankur odigrao je u prostor za Gonzala Iguaina, a "bucko" desnom nogom plasirao loptu pored Samira Handanovića i postao treći i poslednji "gaučos" među strelcima golova večeras:

Inter - Juventus 1:2 (1:1), nakon što je Paulo Dibala iz prvog šuta na utakmici doveo "bjankonere" u vođstvo, a Lautaro Martinez bio siguran sa bele tačke u 18. minutu za izjednačenje i nastavak velike borbe na svim delovima igrališta,


Iako će italijanska javnost pripisati pobedu Sariju, zbog žestokog presinga na postavku svog mlađeg kolege, čiji se tim dugo mučio da dođe do daha pred svojom publikom, činjenica je da su i crno-plavi i crno-beli imali dovoljno prilika da povedu, "drmao" se i Handanovićev i okvir gola Vojčeha Šćešnog, a na kraju je presudio pogodak fudbalera koji je letos po povratku sa pozajmice iz Čelsija ostao u sastavu Juventusa najviše zahvaljujući poverenju koje Sari ima u njega i primanjima koja u Evropi niko ne želi da mu da.

Ovako-onako, "isplatio se" već početkom oktobra - "Stara dama" je novi lider Serije A, Interisti su posle šest startnih pobeda morali da se pomire sa porazom i to od najvećeg rivala, a skor će do ranog proleća i revanša u Torinu glasiti 58-51-91 u prvenstvu i 71-58-106 u svim takmičarskim duelima.

Otežavajuća okolnost za Kontea na debiju protiv "svog" kluba svakako je bio umor, put u Barselonu i iscrpljujuć okršaj na "Kamp nou" u sredu uveče, puna 24 časa nakon što je Sarijeva postava rutinski pobedila Leverkuzen i odvezla se automobilima na spavanje, ali ni sam tok utakmice nije išao na ruku nekadašnjem trofejnom fudbaleru i treneru Juventusa.


U 33. minutu morao je da izvede najboljeg igrača ove sezone, Stefana Sensija i na mestu "desetke" pošalje prinudno rešenje, Matea Vesina. Početkom drugog poluvremena iz igre je morao i stub odbrane, Dijego Godin, kojeg je Konte zamenio 20-godišnjim štoperom Alesandrom Bastonijem, a kada je poželeo da povuče prvi neiznuđen potez u derbiju - bio je surovo kažnjen.

Sari je do tog 78. minuta i ulaska Politana umesto najopasnijeg "nerazura" večeras, Martineza, već bio napravio tri izmene, vezni red osvežio Betakurom i Emreom Džanom, a špic napada prerano otpisanim Iguainom, koji je u prvoj akciji potom postigao drugi gol u sezoni i jedan od dražih u karijeri.

Inter: Handanović - Godin (od 54. Bastoni), De Fraj, Škrinijar - Dambrozio, Barela, Brozović, Sensi (od 33. Vesino), Asamoa - Lukaku, Martinez (od 78. Politano).

Juventus: Šćešni - Kuadrado, Bonući, De Liht, Aleks Sandro - Kedira (od 62. Betankur), Pjanić, Matuidi - Bernardeski (od 62. Iguain) - Dibala (od 71. Džan), Ronaldo.


Reziultati 7. kola:

nedelja

Fiorentina - Udineze 1:0 (0:0)
/Milenković 72/

Atalanta - Leće 3:1 (2:0)
/Zapata 35, Gomez 39, Gosens 56 - Lućoni 86/

Bolonja - Lacio 2:2 (2:2)
/Krejči 21, Palasio 30 - Imobile 23, 39/

Roma - Kaljari 2:1 (1:1)
/Ćepiteli 31 autogol, Kalinić 90 - Žoao Pedro 25 pen/

Torino - Napoli 0:0

Inter - Juventus 1:2 (1:1)
/Martinez pen 18 - Dibala 4, Iguain 80/

subota

SPAL - Parma 1:0 (1:0)
/Petanja 31/

Verona - Sampdorija 2:0 (1:0)
/Kumbula 9, Muru ag/

Đenova - Milan 1:2 (1:0)
/Šene 41 - Ernandez 51, Kesi 57 pen/

odloženo

Breša - Sasuolo

Tabela: Juventus 19, Inter 18, Atalanta 16, Roma 14, Napoli 13, Fiorentina 11, Lacio 11, Kaljari 11, Torino 10, Verona 9, Parma 9, Milan 9, Bolonja 9, Udineze 7, Sasuolo 6, Breša 6, Leće 6, SPAL 6, Đenova 5, Sampdorija 3.