Fudbal

Partizan traži pomoć UEFA i inostranih sudija: Hoćemo analizu! (VIDEO)

Autor Vladimir Sukdolak

Fudbalski klub Partizan poslao je materijal sa svih mečeva Superlige za koje smatra da su sporne u UEFA, a angažovao je i grupu inostranih sudija da uradi stručnu analizu, saznaje MONDO.

fudbaler Partizana na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Vozdovca na stadionu Partizana, Beograd 06.10.2019. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Partizan, Superliga Prvenstvo Srbije, Vozdovac
Izvor: MN Press

Partizan je odlučio da napravi konkretne korake u dokazivanju svojih tvrdnji da je u pojedinim mečevima oštećen, kao i da su sudije "pogurivale" njegovog najvećeg rivala - Crvenu zvezdu - u pojedinim utakmicama.

U klubu sa Topčiderskog brda, MONDU je rečeno da je je zatražena pomoć organa UEFA koji bi trebalo da analiziraju sve utakmice koje crno-beli smatraju spornima od početka nove sezone Superlige. Konkretno, poslati su materijali sa utakmica Napredak - Crvena zvezda i Partizan - Voždovac (kao i još neki ranije).

Jedna od stvari na koje Partizan ukazuje jeste i materijalna povreda pravila - prilikom izvođenja slobodnog udarca za Crvenu zvezdu u meču protiv Napretka u nedelju, u 90+7. minutu, jedan igrač Zvezde stajao je u "živom zidu" Napretka, što je prema pravilima igre - nedozvoljeno. Igrač druge ekipe mora da bude udaljen od "živog zida" protivnika najmanje jedan metar. Sudija Bojan Nikolić nije sankcinisao igrača Zvezde koji je stajao kao deo "živog zida" Napretka.

PENAL ZA VOŽDOVAC PROTIV PARTIZANA

PENAL ZA ZVEZDU U KRUŠEVCU

GOL MARINA

Takođe, u Partizanu nam je rečeno i da je angažovana "grupa inostranih sudija" sa zadatkom da analizira sve sporne situacije od početka šampionata 2019/20.

Za sada se imena tih sudija čuvaju u tajnosti.