Fudbal

PARTIZAN: Obratili smo se UEFA,Sudijska komisija FSS da odgovori na pitanja

Partizan traži odgovore od Sudijske komisije FSS o tome da li postoje pritisci na sudije. Ako odgovora ne bude tražiće ostavke svih članova tog tela. Potvrđeno je da se obratio UEFA za analizu suđenja u Superligi.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Posle samo 11 kola Superlige Srbije strasti su dovedene do usijanja. 

Mnogo grešaka viđeno je na utakmicama Superlige, a nedeljni mečevi u Kruševcu (Napredak - Crvena zvezda 0:1) i Beogradu (Partizan - Voždovac 1:2) bili su povod za reagovanje Partizana.

MONDO je danas objavio saznanja iz kluba da je zatražena pomoć od sudijske komisije UEFA u analizi utakmica i situacija koje crno-beli smatraju spornim, a iz Crvene zvezde je odgovoreno da to podržavaju, uz dodatak drugih situacija koje u Ljutice Bogdana smatraju spornim.

U međuvremenu, iz Partizana je stiglo saopštenje u kojem se traže odgovori od Sudijske komisije FSS, a ako odgovora ne bude ili se negira postojanje pritisaka, kako se navodi, crno-beli će tražiti ostavke svih članova tog tela FSS.

"FK Partizan, nakon još jednog turobnog i tmurnog fudbalskog vikenda, koristi ovu priliku da istakne svoju ogorčenost i izrazi najozbiljniji protest usled hroničnog, kontinuiranog i malicioznog postupanja sudijske organizacije Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa njegovom sudijskom komisijom. Nije protekao ni dvocifreni broj kola tekućeg šampionata a već se sudijske greške, koje se nedvosmisleno graniče sa nepočinstvom, broje visokim dvocifrenim brojem", piše u saopštenju Partizana.

U saopštenju kluba sa Topčiderskog brda posebno je apostrofiran član Sudijske komisije FSS Igor Radojičić, za koga je navedeno da je "u sukobu interesa". On je, navodi se u saopštenju Partizana, "do podne član sudijske komisije a od podne službeni komentator jedne sportske TV stanice, a ujedno je i delegirani član ispred FSS u Komisiji za uvođenje VAR tehnologije".

"FK Partizan nastoji da sportski i časno, jer drugačije i ne ume, osvaja ili gubi bodove na fudbalskom igralištu. Nekada to čini tako trijumfalno da mu protivnik ne šutne u okvir gola a nekad bodove gubi usled upitnih situacija, neverovatnih sticaja okolnosti ili svoje ne uvek tako dobre igre. FK Partizan, dakle, zna i kako se osvaja titula ali i kako se gube bodovi. Ne možemo ostati nemi usled već sada teško brojivih situacija koje prete da ozbiljno ugroze regularnost takmičenja", navodi se u saopštenju crno-belih.

PENAL ZA VOŽDOVAC PROTIV PARTIZANA

PENAL ZA ZVEZDU PROTIV NAPRETKA

Potvrđeno je da se klub dopisom, uz prateću dokumentaciju, obratio sudijskoj komisiji UEFA "u nameri da skrene pažnju na preveliki broj i učestalost sudijskih grešaka u srpskom fudbalu".

"Ujedno, FK Partizan zahteva odgovore od Sudijske komisije FSS na pitanje postoje li pritisci u delegiranju sudija za utakmice u domaćem šampionatu. Ukoliko ova komisija ne bude odgovorila na ovo pitanje ili bude negirala postojanje pritisaka, FK Partizan tada drži da onda ova komisija svoj posao ne obavlja stručno, profesionalno i po pravilima službe. U tom slučaju, očekujemo da svi članove ove Komisije hitno podnesu ostavke a, ukoliko to ne učine, zahtevaćemo smenu kompletne Sudijske komisije FSS i izbor ljudi od kredibiliteta, ugleda i objektivnog postupanja u ovoj najsenzitivnoj stvari u domaćem takmičenju", piše u saopštenju.

TRANSPARENT NAVIJAČA PARTIZANA

Izvor: MN Press

Dotakao se Partizan i odluke o uvođenju VAR tehnologije u srpski fudbal, koju je danas izglasao Izvršni odbor FSS.

"Partizan čestita Fudbalskom savezu Srbije koji je, nakon skoro tri godine brojnih i nedvosmislenih grešaka na štetu našeg kluba, ponovo doneo odluku iz marta ove godine o uvođenju VAR tehnologije u srpski fudbal. FK Partizan, međutim, zahteva od Komisije za uvođenje VAR tehnologije da najhitnije izađe sa konkretnim predlozima i tačnim a ne okvirnim rokovima u kojima će biti moguće sprovesti u delo ovu inicijativu FK Partizan. Duboko držimo da su ove mere prva i urgentna brana od daljeg urušavanja ozbiljno poljuljanog ugleda domaćeg prvenstva".

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt