Fudbal

Prva žrtva "crne nedelje" u Italiji: "Buket" za "fenjer"

Izvor mondo.ba

Poslednjeplasirani tim Serije A prvi je smenio trenera ove sezone i upečatljivo ušao u "crnu nedelju" za svakog šefa struke bez rezultata - onu u kojoj se igraju kvalifikacije za EURO 2020. Ko je sledeći?

142 utakmice za Sasuolo, 87 za Romu, pa samo osam za Sampdoriju.

Euzebio Di Frančesko prvi je dobio otkaz u Seriji A ove sezone, mada postoji realna mogućnost da mu se već sutra-prekosutra na spisku smenjenih pridruži njegov prethodnik na klupi Sampdorije, Marko Đampaolo.

On je već prežaljen u Milanu, koji je navodno dobio pozitivne signale od gradskog rivala Intera u kom Lućano Spaleti i dalje prima platu, uprkos junskoj rokadi na klupi i povratku Antonija Kontea u italihjanski fudbal.

Di Frančesko, 50-godišnjak iz Peskare, otpušten je posle četiri meseca, jedna pobede i šest poraza na klupi plavo-belih sa "Marasija" na kom živi i radi još jedan trener pod velikim pritiskom u "kalču", Aurelio Andreacoli iz Đenove.

Ne bi bilo izneđenje da do kraja pauze za kvalifikacije za EURO 2020 i plavo-crveni promene šefa struke, s obzirom na to da sa gradskim rivalom dele pozicije na začelju lige: Đenova je 19. sa pet, Sampdorija 20. sa tri boda.

Di Frančesko se povukao sa klupe nakon što mu je, prema pisanju italijanske štampe, isplaćena suma od 1,8 miliona evra, što je znatno manje od zarade zagarantovane ugovorom do 2022. koji su dve strane potpisale prošlog juna.

Opširnije na portalu naših kolega iz Banjaluke, Mondo.ba.