Fudbal

Za MONDO iz Trepče: Da sport POBEDI politiku!

Autor Jovan Terzić

"Želja svih je da se ova utakmica odigra. Prijavili smo je kosovskoj policiji i čekamo odgovor", kaže za naš portal direktor kluba iz Kosovske Mitrovice, Bojan Jakšić.

Izvor: Mondo

Duel Trepče i Crvene zvezde u šesnaestini finala Kupa Srbije (sreda, 14 časova) izaziva veliko interesovanje.

Ne jer je reč o neizvesnom duelu, već zbog toga što će se igrati u Žitkovcu, naselju opštine Zvečan na Kosovu i Metohiji.

Iako je reč o teritoriji Srbije, dobro je poznato kakva situacija vlada u južnoj pokrajini, pa otud i pitanje da li će ekspediciji crveno-belih biti dozvoljeno da prođe administrativni prelaz, odnosno "granicu" samozvanog Kosova.

"Nadamo se da će sport pobediti politiku i da će utakmica biti odigrana", kaže za MONDO Bojan Jakiš, direktor Trepče.

"Što se nas tiče, sve je spremno. Već desetak dana traju pripreme i sređivanje terena, svlačionica, tribina... Želja svih je da se ova utakmica odigra. Prijavili smo je kosovskoj policiji i čekamo odgovor", dodao je Jakšić.

Povezane vesti

Trepča se takmiči u Srpskoj ligi Zapad (trećem stepenu domaćeg šampionata) i sigurno da će dolazak prvaka Srbije i učesnika Lige šampiona biti ogroman izazov za fudbalere tog kluba, a očekuje se i veliki broj gledalaca.

"Naš stadion ima 1.500 sedećih mesta. Jedna tribina je i dalje u fazi izgradnje, ali tu je obližnje brdo sa kog bezbedno može da se posmatra utakmica i na koje može da stane bar još 2.000 ljudi. Ulaz na utakmicu je svakako besplatan, pa očekujemo pravu feštu", nadaju se u Trepči.

Utakmicu će direktno prenositi TV Arena Sport na svom prvom kanalu, u sredu od 14 časova.