Fudbal

Lion već OTERAO Silvinja, Venger i Blan među 4 kandidata za naslednika

Izvor mondo.rs

Nekadašnji trener Arsenala i bivši selektor Francuske su glavne mete predsednika Liona posle katastrofalnog početka sezone.

Projekat "novi Lion" već je ozbiljno uzdrman, pošto letošnje promene do sada nisu donele ništa dobro. Lion je tokom pauze između dve sezone na mesto trenera doveo Silvinja, a za sportskog direktora je postavljen Žuninjo Pernambukano, ali nije dugo trebalo predsedniku kluba da prvom već uruči otkaz.

Derbi protiv Sent Etjena je "došao glave" treneru Silvinju i Žan Mišel Ola je odmah rešio da preseče - spreman je za dovođenje većeg trenerskog imena.

Kako prenosi "Le Parizijen", Silvinju je uručen otkaz zbog samo dve pobede u prvih devet kola, a glavne želje predsednika Liona sada su Arsen Venger i Loran Blan!

Kako navodi isti list, ovo je tek treći put da je Žan Mišel Ola otpustio trenera u toku sezone za 32 godine koliko je na čelu kluba i sada želi da ostavi pravi utisak. Njegov san je dovođenje Vengera, koji je već više od godinu dana bez posla, nakon što je napustio Arsenal posle 22 godine u klubu.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


Biće težak zadatak za Olu da nagovori Vengera da se lati posla, a uz njega se pominje i Loran Blan. Šampion sveta sa Francuskom iz 1998. je tokom trenerske karijere vodio PSŽ, Francusku i Bordo, dok francuski mediji napominju da je nedavno odbio ponudu Sevilje da postane njihov trener.

On se čini kao realnija opcija, dok su osim njih dvojice u igri još dva imena. Remi Gard je posle Aston Vile otišao da radio u Montreal Impakt u MLS ligi, a već je i bio trener Liona od 2011. do 2014. godine.

Možda i najhrabriji potez Ole bio bi da da priliku Tijagu Moti. Trener omladinaca Pari Sen Žermena još uvek nije vodio nijedan seniorski tim i takav potez predsednika Liona bio bi najradikalniji od svih pomenutih.

Sportski direktor Žuninjo za sada ostaje u klubu. On je preuzeo svu krivicu za loše rezultate Silvinja, ali i dalje veruje u svoj projekat.

Lion se posle devet odigranih kola nalazi na 14. mestu, sa istim brojem bodova kao Tuluz na 18. mestu i sa bodom više od dva za sada najgora time lige, Dižona i Meca.