Fudbal

Srpkinje na "Čairu" žele 3 od 3: Mogu li dame da napadnu EURO 2021?

Izvor mondo.rs

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije od 18.00 igra jedan od potencijalno presudnih mečeva u borbi za plasman na šampionat Starog kontinenta 2021. godine.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Srpkinje žele da se napokon približe plasmanu na veliko takmičenje. Ženska fudbalska reprezentacija dočekuje Austriju na "Čairu" u utorak od 18.00, a taj meč biće veliki test za ekipu Predraga Gvozdenovića.

Naše devojke su u prva dva meča protiv objektivno slabijih rivala bile vrlo ubedljive.

Prvo su u Kazahstanu slavile 3:0, da bi potom i Severna Makedonija pala u Skoplju - 6:0. Tako dobar start podgrejao je nade da bi Srbija mogla da se umeša u borbu za plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine u Engleskoj.

Zapravo, i plasman u baraž bi bio dobar iskorak za žensku reprezentaciju, imajući u vidu da se naša selekcija još nikada nije kvalifikovala na neko takmičenje.

Sada je rival Austrija, a pobeda bi bila veliki uspeh, imajući u vidu da su pre dve godine Austrijanke stigle do polufinala Evropskog prvenstva.

"Jako važna utakmica je iza nas. Imali smo motivisanog rivala, ali devojke su dale maksimum, pružile odličnu igru i poslale pozivnicu navijačima da nas podrže u još jednom veoma važnom i teškom susretu, protiv Austrije u Nišu. Uveren sam da će devojke i u tom meču dati sve od sebe, kako bi se na kraju svi zajedno radovali", izjavio je selektor Grozdanović posle nedavne pobede u Skoplju.

Fudbalerke Srbije su trenutno prve u svojoj grupi, ali to još ništa ne znači. Austrija je odigrala samo jedan meč (pobeda protiv Severne Makedonije 3:0), dok prvi favorit u grupi Francuska još uvek nije odigrala nijednu utakmicu.

Na EURO 2021 će se plasirati devet pobednika grupa i tri najbolje drugoplasirane selekcije, dok će preostalih šest drugoplasiranih igrati u baražu.

Srbija je u prethodnim kvalifikacionim ciklusima završavala na trećem mestu u grupi, sa šest, odnosno sedam bodova manje od drugoplasiranog tima.

Pobeda protiv Austrije mogla bi da bude prekretnica za našu selekciju.

Tagovi