Fudbal

FIFA je ZA odigravanje Zvezdinog meča na Kosovu, OVO pismo je potvrda

Pročitajte pismo koje je upućeno predsedniku FS Kosova, a u kojem svetska "kuća fudbala" daje dozvolu za odigravanje utakmice Kupa Srbije u Žitkovcu kod Zvečana.

Fudbaleri i stručni štab Crvene zvezde otputovali su na utakmicu Kupa Srbije protiv trećeligaša Trepče, ali je i na dan putovanja iz Prištine stigla vest da taj meč neće tako lako biti održan.

Tačnije, generalni sekretar Fudbalskog saveza Kosova Erold Salihu rekao je da se ta federacija protivi odigravanju utakmice i da neće dati dozvolu za nju.

"Obavestili smo o tome policiju, FIFA i UEFA", rekao je on.

Tokom večeri, iz Crvene zvezde je dostavljeno pismo potvrde, kojom je FIFA obavestila predsednika FS Kosova Agimu Ademiju,

Između ostalog, u tom pismu objašnjeno je da "činjenica da određeni klubovi sa severa Kosova igraju pod okriljem FSS ne podriva autoritet FSK na svojoj teritoriji".

Takođe, FIFA je "ohrabrila" FSK da povuče zahtev kosovskim bezbednosnim institucijama tako da bi meč mogao da bude odigran.



Dakle, sa strane Međunarodne fudbalske asocijacije, ne postoji prepreka da Zvezda gostuje Trepči.

Podsetimo, crveno-beli su krenuli na put u utorak i prenoćiće u Novom Pazaru, pa će u sredu na dan meča krenuti na Kosovo i Metohiju.