Fudbal

MONDO na prelazu Jarinje: NE IGRA SE UTAKMICA na Kosovu! (FOTO, VIDEO)

Autor Jovan Terzić

Grupa novinara krenula je rano jutros autobusom ka Kosovu na kup utakmicu Trepča - Crvena zvezda. Za MONDO u FK Trepča potvrđeno: "Neće se igrati danas na Kosovu". Verovatno sutra u SC Stara Pazova.

Ilustracija
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije između Trepče iz Kosovske Mitrovice i Crvene zvezde neće biti odigrana danas od 14 časova na stadionu u Žitkovcu.

Predstavnici kosovskih fudbalskih organa, ali i kosovske policije danima unazad su najavljivali da će blokirati odigravanje ove utakmice na severu pokrajine, što se danas i obistinilo.

Fudbaleri i stručni štab Crvene zvezde krenuli su ka Kosovu, kao i grupa novinara. Međutim, na administrativnom prelazu Jarinje čekalo ih je: "STOP". Kosovska policija nije izdala dozvolu za ulazak Zvezdinih fudbalera na teritoriju Kosova i Metohije.

MONDO je još pre zvanične potvrde najavio da bi utakmica Zvezda i Trepča mogla da bude odigrana u četvrtak u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, što se se, vrlo verovatno i dogditi.

U FK Trepča je novinaru MONDA na administrativnom prelazu Jarinje rečeno da utakmica neće biti odigrana danas.

Autobus sa ekipom crveno-belih i novinari bi trebalo da se sada vrate u Beograd.

Novinar i fotoreporter MONDA takođe su stigli na Jarinje, a tamo je bio i Goran Rakić, predsednik Srpske liste, koji je novinarima rekao:

"Nemam još zvaničnu informaciju oko utakmice. Navijaćemo, svakako, za naše, za najbolji klub, za Srbiju".

Predstavnici Srpske liste Goran Rakić i Igor Simić
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

SNIMAK SA JARINJA

JOŠ JEDAN SNIMAK