Fudbal

Aleksander Arnold iskreno: SVE što sam postigao dugujem Jirgenu Klopu

Izvor mondo.rs

Mladi fudbaler Liverpula i reprezentativac Engleske priznaje da je mu je nemački stručnjak pružio šansu nakon čega je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom.

Trent Aleksander Arnold debitovao je za Liverpul u oktobru 2016. godine, dve nedelje nakon što je proslavio 18. rođendan. Od tada je odigrao 97 takmičarskih utakmica za prvi tim i postao reprezentativac Engleske.

Kaže da je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom zahvaljujući samo jednom čoveku - Jirgenu Klopu.

"Klopu dugujem zaista sve. Bez njega, ko zna šta bi se dogodilo. On mi je pružio najviše mogućnosti, čak više i nego što sam mogao da tražim. U mene je imao mnogo poverenja, a ja pokušavam da mu se odužim svaki put kad imam priliku", rekao je 21-godišnji Aleksander Arnold.

Klop, koji je četiri godine na klupi "redsa", uvek pruža šansu mladim igračima.

"U prvih nekoliko nedelja, kada je došao, bio je na akademiji i posmatrao mlade momke, a to nam je dalo više vere i dao je obećanje da će nas držati na oku i pružiti nam šansu. Pokazao je tokom četvorogodišnjeg perioda da je mladim igračima davao šanse i pružio im mogućnost da igraju. Ja sam jedan od omladinaca koji su mu se odužili. Izuzetno sam mu zahvalan i nadam se da će ostati još barem četiri godine", istakao je pouzdani desni bek.

Liverpul igra sjajno ove sezone. U Premijer ligi Engleske ostvario je maksimalnih osam pobeda i lider je sa čak osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Mančester siti. Jedini ovosezonski poraz "redsi" su pretrpeli u Ligi šampiona od Napolija (0:2). Nakon toga savladali su RB Salcburg (4:3) i zauzimaju drugo mesto na tabeli grupe E sa tri osvojena boda.

Aleksander Arnold ove je sezone nastupao na svih 12 takmičarskih utakmica Liverpula.