Fudbal

"Da, hteo sam da NAPUSTIM Barselonu": Mesi o nikad otkrivenim detaljima!

Dobra vest za navijače Barselone je da više nije pomislio na to...

Pre nekoliko nedelja u javnosti se pojavila informacija da Lionel Mesi u ugovoru sa Barselonom ima klauzulu koja mu dozvoljava da besplatno napusti klub na kraju sezone.

Ne treba posebno naglašavati koliko je to zabrinulo navijače "Blaugrane" koji se nadaju da bi Mesi do kraja karijere mogao da nastupa za Barselonu, ali sve slabiji rezultati i nedostatak trofeja u Ligi šampiona nagoveštavaju da bi možda na drugom mestu mogao da potraži sreću.

Ipak, posle poslednjeg intervjua ne moraju da brinu!

"Moja ideja je da ostanem ovde još mnogo godina. Uvek sam tako razmišljao i ništa se nije promenilo...", rekao je Leo Mesi u jednom radijskom intervjuu.

"Moja ideja je da završim karijeru u Barselonu. Posbno zbog toga što osećam prema klubu i mojoj familiji koja je veoma srećna ovde. Sanjao sam da igram i za Njuels, klub u kom sam ponikao i koji volim, ali ponekad morate na prvo mesto da stavite porodicu".

Ako ovo nije bio dovoljan nagoveštaj da se ne rastaje sa Barselonom - sledeći jeste.

"Moja deca bi morala da raskinu mnoga prijateljstva, kao što se i meni desilo...", ispričao je Leo Mesi koji je definitivno promenio mišljenje u odnosu na pre pet godina.

Tada je bio na korak od odlaska iz Španije.

"U sezoni 2013/14 želeo sam da napustim Barselonu. Bila je situacija koja je bila iznad onoga što sam osećao prema klubu. Hteo sam da odem iz Španije zbog tužbe i probleme oko poraza, osećao sam se iznevereno", kazao je Lionel Mesi koji je na kraju postigao dogovor sa tužilaštvom zbog utaje poreza, kao što je to učinio i njegov "arhi-rival" Kristijano Ronaldo.

U novu sezonu ušao je "tiho", tek prošlog vikenda postigao je prvi gol za Barselonu, pošto ga je mučila povreda, a ističe da i dalje nije potpuno spreman. Kada je u pitanju novi ugovor, kaže da nema ništa novo u toj priči, ali da neće biti nikakvih problema kada sednu za sto.

Možete li da zamislite Lea Mesija u drugom klubu? Možda i ne morate, izgleda da se to neće desiti nikada, kada već nije 2014. godina.