Fudbal

Hrvatska u Splitu prvi put od SVASTIKE na "Poljudu": Već ima incidenata!

Izvor mondo.rs

Na najveći splitski stadion dolaze Mađari, a policija je dan pred utakmicu već imala pune ruke posla.

Posle pune četiri godine Hrvatska igra na "Poljudu" i to za tamošnju policiju predstavlja svojevrstan organizacioni poduhvat...

Poznato je da Splićani "ne mirišu" fudbalsku reprezentaciju Hrvatske i uopšte HNS, nezadovoljni pre svega tretmanom prema Hajduku, dok na sve to dolaze i problematični navijači Mađarske, koji se ne mogu nazvati baš miroljubivima.

Policija u Splitu je tako privela već pet osoba zbog dva incidenta povezana sa navijačima Mađarske - i to dan pred utakmicu (četvrtak, 20.45).

Naime, razbijena su dva stakla na parkiranom kombiju mađarskih registracija, zbog čega su privedena tri lica, dok je bilo napada i većih grupa navijača na dve osobe, za šta se pretpostavlja da su državljani Mađarske. Tom prilikom su privedene dve osobe.

Zanimljivo, fudbalska reprezentacija Hrvatske je poslednji put u Splitu igrala pre četiri godine protiv Italije, kada je na travi bila vidljiva nacistička svastika.

Pred meč će dežurati oko 1.500 policajaca, a za svaki slučaj će biti spremne i "antidron" puške, te helikopter koji će tokom čitavog dana kružiti nad Splitom. Nije poznato koliko navijača Mađarske je stiglo u Hrvatsku.