Fudbal

Takav igrač da ode džabe? Tončev to NIJE mogao da dozvoli...

Izvor mondo.rs

"U Nišu mi je prelepo, osećam se kao kod kuće, prošla sezona je bila najbolja u mojoj karijeri i želim da klubu pomognem da i ove sezone ostvari ciljeve", rekao je strelac 31 gola na 51 utakmici za Radnički.

Izvor: MN Press

Nermin Haskić (30) stigao je u Niš u julu 2018. kao slobodan igrač posle razlaza sa slovačkim Ružemberokom, a posle jučerašnjeg dogovora o produžetku saradnje sa predsednikom Ivicom Tončevim izvesno je da neće napustiti Radnički bez obeštećenja.

Strelac 31 gola uz 11 asistencija na 51 utakmici za klub sa "Čaira" potpisao je novi ugovor do juna 2021.

Haskić je šest golova za Radnički postigao sa bele tačke.

Nišlije su tako izbegle mogućnost da 187 centimetara visoki napadač rodom iz Banovića kraj Tuzle napusti klub kao slobodan agent narednog juna, uz podsećanje da bi prema starom ugovoru koji je važio do 2019. imao pravo da izabere klub već u januaru.

Portal "Transfermarkt" procenjuje bivšeg fudbalera Sarajeva, Voždovca, Košica, Žiline i Ružemberoka na 1,5 miliona evra, a ta suma bila bi samo veća ukoliko bi Haskić posle oporavka od povrede pronašao prošlosezonsku formu.

On se vratio na teren krajem jula, u avgustu šansu dobijao sa klupe, pa povratio ulogu startera u 5. kolu i na narednih sedam utakmica u Superligi postigao tri gola, u pobedama nad Spartakom (2:1) i Inđijom (0:1) i porazu od Partizana (1:4).

"U Nišu mi je prelepo, osećam se kao kod kuće, prošla sezona je bila najbolja u mojoj karijeri i želim da klubu pomognem da i ove sezone ostvari ciljeve", rekao je Haskić, a prenosi "Žurnal".

"Hvala svima u klubu, predsedniku Tončevu, saigračima i navijačima. Nadam se još boljoj saradnji i verujem da će naši rezultati biti u skladu sa očekivanjima svih kojima je Radnički u srcu", dodao je.

Izvor: MN Press


Drugoplasirani tim iz prošle sezone posle letošnjeg rastanka sa trenerom Nenadom Lalatovićem sporo je ušao u sezonu 2019/20, njegov naslednik Simo Krunić skupo je platio eliminaciju od Flore iz Talina u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ekipa se donekle podigla dolaskom Milorada Kosanovića, ali je potom usledila serija od tri poraza u četiri kola Superlige do, konačno, pobede nad Mačvom u Šapcu prošlog vikenda (0:1).

U međuvremenu, Radnički je gubio od Čukaričkog (1:0), Vojvodine (1:2) i Partizana (1:4), a pobedio samo Inđiju golom Haskića sa bele tačke (0:1).

Po završetku pauze za kvalifikacije za EURO, "Real sa Nišave" će u derbiju juga dočekati Napredak.