Uživo

I kada Srbija ne blista - tu je MITAR! Pobeda u 90' sa igračem više!

Nije naša reprezentacija impresionirala u Kruševcu, ali je ostvarila pobedu koja će popraviti raspoloženje u taboru "orlova".

Izvor: MN Press

***kako je tekla utakmica pogledajte klikom na karticu razvoj događaja***

Očekivala se pobeda za "dizanje" samopouzdanja - i dočekasmo je!

Fudbalska reprezentacija Srbije nije oduševila u prijateljskom meču Paragvaja na stadionu "Mladost" u Kruševcu, ali je na kraju upisala pobedu zahvaljujući neverovatnom Aleksandru Mitroviću, koji igra sjajno u dresu "orlova".

"Mitrogol" je u 90. minutu prvi put dobio upotrebljivu loptu, bio je to perfektan centaršut Rodića, a iako je bio okružen čuvarima - uspeo je da postigne pogodak.

Bio je to njegov 29. u dresu Srbije zbog kog su Paragvajci dugo protestovali, misleći da je napravio faul u napadu, međutim i na usporenom snimku bilo je jasno vidljivo da nije koristio "prekomernu snagu" u duelu sa znatno slabijim čuvarem.

Ipak, verovatno su igrači Paragvaja više bili ljuti na sebe jer su odolevali gotovo 40 minuta sa igračem manje, ali nisu izdržali...

SRBIJA - PARAGVAJ 1:0 (0:0)

Izvor: MN Press


Na ovoj utakmici Ljubiša Tumbaković odlučio je da isproba Aleksandra Kolarova na mestu štopera i na toj poziciji je igrač Rome igrao više od sat vremena, ali je zadnja linija delovala izuzetno neuigrano posebno na početku meča, kada su Paragvajci često posle uspešnog presinga na našoj polovini znali da zaprete Predragu Rajkovića.

"Orlovi" su se trgnuli na vreme, raspoloženi su bili Radonjić i Ljajić, a fudbaler Bešiktaša pogodio je i prečku gola Fernandeza snažnim udarcem.

POVREDA MILETIĆA

Već u ranoj fazi utakmice desni bek Partizana zaradio je povredu, ali je ostao na terenu sve do poluvremena. Tada ga je zamenio Gobeljić, a zanimljivo je da je Srbija meč završila sa čak trojicom igrača Zvezde u zadnjoj liniji, uz Stefana Mitrovića, dok je na golu debitovao Emil Rockov.

Ipak, znali su i Paragvajci da reaguju na igru Srbije, pa im je u finišu prvog poluvremena poništen i gol posle prekida, a u ranoj fazi drugog poluvremena ostali su sa igračem manje na terenu zbog simuliranja Almirona.

Srbija u prvi mah nije znala kako da iskoristi brojčanu prednost, premali broj lopti išao je ka Aleksandru Mitroviću, ali je jedna šansa bila dovoljna.

Bila je to duga akcija po levoj strani na kojoj se sjajno snašao Milan Rodić i iskoristio prostor da asistira Aleksandru Mitroviću, šestom najboljem strelcu u istoriji reprezentacije, pošto to mesto sada deli sa Dušanom Bajevićem.

Za četiri dana (ponedeljak) Srbiju čeka kvalifikaciona utakmica protiv Litvanije u Vilnjusu (20.45).

SRBIJA: Rajković (od 88. Rockov) - Miletić (od 46. Gobeljić), S. Mitrović, Kolarov (od 65. Milunović), Mladenović (od 65. Rodić) - Milivojević (od 46. Lukić), Maksimović (od 65. Gudelj), Gaćinović, Radonjić, Ljajić - A. Mitrović.

PARAGVAJ: Fernandez - Rohas, Gomez, Alonso, Riveros - Paredes (od 59. Espinoza), Horhe, Viljasanti, Almiron - Sanabrija (od 71. Leskano), Gonzalez (od 84. Sančez).

Meč je sudio slovenački arbitar Nejc Kajtazović.

N   A   J    A    V    A

Srbija se polako pozdravlja sa "direktnom kartom" na EURO i okreće pripremama za baraž za odlazak na kontinentalno prvenstvo koji nas očekuje u martu...

Zbog toga je selektor Ljubiša Tumbaković odlučio da pomalo "promeša karte" u oktobarskom prozoru kvalifikacija u kom Srbiju očekuje samo jedan meč, protiv Litvanije u Vilnjusu (14. oktobar), pa je zbog toga zakazana još jedna provera.

"Orlovi" će od 20.45 na stadionu "Mladost" u Kruševcu igrati prijateljsku utakmicu protiv Paragvaja, s kojom smo do sada igrali tri puta.

Poslednji put igrali smo još davne 2001. godine kao Jugoslavija na "Kirin kupu" u Japanu gde smo poraženi 2:0, dok smo slavili 1972. godine (2:1) i bilo je nerešeno 1958. godine (3:3), na Svetskom prvenstvu u Čileu!

Srbija će protiv Paragvaja igrati bez Dušana Tadića, Nemanje Matića i Luke Jovića, dok je od povratnika u nacionalni tim tu Nemanja Gudelj.

Interesantno je i da Srbija prvi put od 2016. godine igra prijateljsku utakmicu pred domaćim navijačima van Beograda, pošto su u mandatu Slavoljuba Muslina bile organizovani mečevi protiv Kipra i Izraela - u Užicu i Novom Sadu.

22:36

90+3' - KRAJ! Pobeda Srbije!

22:33

90' - GOOL! MITAR!

Srbija će ipak pobediti!

Aleksandar Mitrović je u 90. minutu nadskočio čuvare iz Paragvaja iskoristivši perfektan centaršut Milana Rodića. Sjajno se snašao napadač Fulama i postigao svoj 29. gol u dresu reprezentacije, što znači da je sada šesti strelac u istoriji reprezentacije...

22:31

88' - Debi golmana Rockova!

Čuvar mreže Vojvodine debituje za reprezentaciju. Zamenio je naravno Predraga Rajkovića.

Izvor: MN Press

22:23

80' - I Gaćinović dobija žuti karton

Sada je već pet igrača dobilo žute kartone, uz još dva za Almirona.

22:20

75' - Ljajić!

Najraspoloženiji fudbaler Srbije večeras "pod Bagdalom" je svakako Adem Ljajić koji je još jednom sa distance probao da savlada golmana Paragvaja. Gađao je lepo, dalju stativu, ali je Fernandez odlično odbranio.

22:10

68' - Opet karton...

Viljasanti je prigovorio Slovencu i dobio žuti karton.

22:09

66' - Mitar!

Primio je loptu u svojoj zoni, telom lepo prevario rivala u dva navrata, ali je možda i preterao, pa je udarac izblokiran. Rodić menja Mladenovića, Gudelj je ušao umesto Maksimovića, dok je Milunović na terenu umesto Kolarova. Novi kapiten je sada Mitrović.

22:04

62' - Novi karton

Nemanja Maksimović u beležnici slovenačkog arbitra zbog faula na sredini terena.

21:57

53' - Pa ne može to tako... crveni!

Migel Almiron je ušao u šesnaesterac Srbije, hteo da dribla Stefana Mitrovića, a onda pao na travu. Umesto penala, glavni arbitar pokazuje žuti karton zbog simuliranja i Almiron napušta igru zbog crvenog kartona! Srbija ima igrača više...

21:52

50' - Čekamo golove

Drugo poluvreme je počelo, a nešto aktivniji na startu su igrači Srbije

21:48

Prve promene

Ljubišta Tumbaković je napravio dve izmene u pauzi - Marko Gobeljić umesto Nemanje Miletića i Saša Lukić umesto Luke Milivojevića.

Ne bi trebalo da se mnogo stvari promeni u formaciji Srbije.

21:34

Poluvreme!

Pokušao je Paragvaj posle kornera u poslednjim sekundama, ali bez prave opasnosti. Na poluvreme idemo bez golova. Bilo je prilika na obe strane, ali očigledno je da se radi o prijateljskoj utakmici.

21:29

42' - Uh, poništen gol Paragvaja!

Zamalo da gosti stignu do prednosti! Korner sa leve strane je završio na glavi Gomeza, ovaj uspeo da precizno savlada Rajkovića, ali je prethodno Horhe Morel povlačio jednog srpskog igrača i sudija je opravdano poništio gol.

Samo minut pre toga Migel Almiron je imao vrlo dobar udarac po zemlji, ali se Rajković još jednim istakao.

21:23

36' - Pokušava Mitrović

Srbija je zapretila preko Aleksandra Mitrovića. Napadač Fulama je pokušao iskosa sa oko 20 metara, njegov udarac je išao po zemlji, a golman Fernandez ipak nije imao previše problema da zaustavi udarac.

Pokušao je posle toga i Nemanja Miletić da stvori priliku u šesnaestercu Paragvaja, ali nije uspeo da pronađe saigrače.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

21:16

30' - Nezgodno za Rajkovića

Srbija je imala svoje pokušaje posle prekida, da bi potom na drugoj strani na jedan centaršut istrčao golman Rajković. Stigao je do visoke lopte, ali se i sudario sa Gustavom Gomezom koji je posle toga ostao da leži. Ipak, sada je sve u redu.

21:07

22' - Trgnuli smo se!

Ovaj deo igre definitivno pripada Srbiji, raspoloženi su naši krilni fudbaleri, ali još čekamo dobru loptu ka Aleksandru Mitroviću.

21:00

15' - Radonjić je raspoložen!

Najbolji igrač Srbije na meču protiv Luksemburga u septembru raspoloženo je ušao i u prijateljsku utakmicu protiv Paragvaja probivši po desnoj strani, prošao je dvojicu čuvara, ali na kraju lopta nije stigla do naših igrača...

Minut kasnije u šansi i Mladenović čiji udarac brani golman Paragvaja!

Izvor: MN Press

20:55

5' - Bolji Paragvaj!

Južnoamerička selekcija koristi nedovoljno dobru uigranost naše odbrane i brzinom nam već pravi probleme, naročito Almiron iz Njukasla. Loša vest je i da je Nemanja Miletić osetio problem sa kolenom i ukazuje mu se pomoć.

20:45

1' - Meč je počeo!

20:40

"Marš na Drinu"

Čuvena melodija čuje se pred izlazak igrača na teren, a na stadionu "Mladost" ih neće dočekati potpuno pun stadion. Ima dosta praznih mesta.

20:36

Utakmica počinje za desetak minuta...

Ostanite uz MONDO, pratićemo meč u tekstualnom prenosu.

20:16

Deffinitivno je Kolarov štoper!


Sudeći i po grafici koju je "okačio" FSS kapiten Srbije će biti štoper.

19:56

Berizo se igra...

Verovali ili ne, ali selektor Paragvaja Eduardo Barizo je u 11 mečeva na klupi ove reprezentacije isprobao čak 39 fudbalera... Ako vam njegovo ime zvuči poznato, u pitanju je bivši trener Selte, Sevilje i Bilbaoa, kome je 2017. godine dijagnostifikovan rak prostate.

19:50

Pogledajte i sastav Paragvaja!

Dosta zanimljivih imena...

19:42

Čudan sastav!

SRBIJA: Rajković - Miletić, S. Mitrović, Kolarov, Mladenović - Milivojević, Maksimović, Gaćinović, Radonjić, Ljajić - A. Mitrović.

Prema ovome što možemo da vidimo sat vremena pred utakmicu, izgleda da će Kolarov igrati na mestu štopera, dok je na levom beku Mladenović. Najviše promena definitivno ima u odbrani, dok napad predvodi Aleksandar Mitrović.

19:20

Tumba i Luka pred Paragvaj!

Izvor: MN Press

Selektor "orlova" Ljubiša Tumbaković i povratnik u nacionalni tim Luka Milivojević obratili su se medijima u Staroj Pazovi dan pred meč u Kruševcu. U jednom su bili složni, da je svaka utakmica i te kako važna.

Pročitajte šta su sve rekli na MONDU!

18:35

Imamo pitanje za vas...

...koje se tiče nastupa reprezentacije Srbije u Srbiji.

Šta mislite o ideji da se utakmica odigra u Kruševcu i da li bi češće "orlovi" trebalo da igraju van Beograda? Pišite nam i u komentarima.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

18:33

Gostovao nam je Matijašević!

U MONDO podkastu "Sve u 16" gost je bio sportski direktor reprezentacije Vladimir Matijašević koji je govorio o mnogim temama koje zanimaju navijače "orlova", ali i Crvene zvezde, Partizana i drugih klubova. Posebno interesantno bilo je pitanje o spiskovima reprezentacije!

Imate i više nego dovoljno vremena da poslušate podkast pred meč.

Sve u 16 Mondo podcast, gost Vladimir Matijašević YouTube VIDEO
Izvor: YouTube

18:32

Dobro došli u MONDO lajv!

Od 20.45 počinje utakmica u Kruševcu, a na MONDU vas očekuje tekstualni prenos uz fotografije sa lica mesta. Ostanite i kasnije uz naš portal pošto sledi konferencija za medije, izjave igrača i još mnogo toga.

Ukratko

  • Srbija je pobedila 1:0 golom Mitrovića
  • Aleksandar Kolarov je na današnjoj utakmici igrao na mestu štopera.
  • Desni bek Partizana Nemanja R. Miletić povredio se u ranoj fazi meča.
  • Ovo je prva prijateljska utakmica za Srbiju van Beograda posle tri godine.
učitaj još +