Fudbal

Spremna "šuška": Fudbalerima Severne Makedonije nagrada od 100.000 evra

Izvor MONDO/Agencije

Predsednik Fudbalskog saveza Severne Makedonije potvrdio je da će igrači nacionalnog tima biti nagrađeni za dobre rezultate kao što je i obećano

Fudbalski reprezentativci i stručni štab Severne Makedonije podeliće nagradu od 100.000 evra za pobedu nad Slovenijom, ali i za dosadašnje rezultate u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, najavila je fudbalska federacija te zemlje.

Predsednik Fudbalske federacije Makedonije Muamed Sejdini je izrazio zadovoljstvo rezultatima koje je reprezentacija ostvarila u dosadašnjem delu kvalifikacija i rekao da želi da nastave tim uspešnim putem.

"Uživamo u prekrasnim fudbalskim danima i želimo da se to produži. Makedonski fudbal je trijumfom nad Slovenijom dobio još jedan razlog za radost, ali želim da poručim fudbalerima i navijačima da ostanu skromni i smireni", rekao je Sejdini.

On je dodao da je rukovostvo Saveza obećalo i da će reprezentaciji isplatiti premiju od 100.000 evra kao nagradu za trud i rezultate.

Severna Makedonija je sa dva gola Elifa Elmasa pobedila Sloveniju u Skoplju rezultatom 2:1 i ostala u igri za drugo mesto u grupi i plasman na Evropko prvenstvo 2020. godine.

Makedonci su treći na tabeli Grupe G sa 11 bodova, pet manje od prvoplasirane Poljske i dva manje od drugoplasirane Austrije. Takođe, 11 bodova ima i Slovenija na četvrtom mestu. Izrael ima osam, a poslednjeplasirana Letonija je bez bodova.