Uživo

Bravo Filipe! "Orlići" I DALJE u igri za plasman na EURO!

Uprkos još jednom bledom izdanju, mlada reprezentacija Srbije uspela je da savlada Bugarsku u Sofiji.

Izvor: MN Press

Treća sreća!

Mlada reprezentacija Srbije upisala je prvu pobedu u tekućim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i tako ostala u trci za prvim mestom i direktnim plasmanom na završni turnir, koji će se 2021. održati u Mađarskoj i Sloveniji (drugo mesto donosi baraž).

Posle poraza od Rusije u gostima (0:1) i remija sa Letonijom kod kuće (1:1), "orlići" su u Sofiji savladali Bugarsku 1:0.

Junak utakmice bio je "rezervista" Filip Stuparević, koji je u 87. minutu sjajno šutirao sa dvadesetak metara.

Doskorašnji fudbaler Voždovca, koji je sada kao član Votforda na pozajmici u češkom Pribramu, ušao je u igru u 69. minutu umesto Ivana Ilića, što se ispostavilo kao odličan potez novog selektora ove generacije, Ilije Stolica.

Bez obzira na promenu selektora (Stolica je nedavno nasledio Nenada Milovanovića), nije bio vidan veći pomak u igri našeg tima, ali je najvažnije da su osvojena tri boda, što će sigurno uticati na samopouzdanje ovih momaka za narednu utakmicu - u utorak, protiv vodeće Poljske u gostima.

Ranije danas Rusija i Poljska odigrale su 2:2 u Ekaterinburgu, a Estonija je kao domaćin savladala Letoniju 2:1.

TRENUTNO STANJE NA TABELI JE: Poljska (3 utakmice) 7 bodova, Rusija (3) 5, Srbija (3) 4, Bugarska (3) 4, Estonija (3) 3, Letonija (3) 1.

Četvrto kolo (15. oktobar): Letonija - Bugarska, Poljska - Srbija, Estonija - Rusija.

Direktan plasman obezbediće prvoplasirana ekipa, dok će drugoplasirana u plej-of.

Izvor mondo.rs
19:55

KRAJ! SRBIJA JE POBEDILA 1:0 I OSTALA U IGRI ZA PLASMAN NA EURO!

19:48

GOOOL!

Srbija vodi 1:0 pogotkom Filipa Stuparevića sa 20 metara u 87. minutu! Odlično je napadač Votforda na pozajmici u češkom Pribramu šutirao iz kontranapada sa dvadesetak metara.

19:43

Adžić je dobro probio u 84. minutu, ali i pogodio samo spoljni deo mreže.

19:41

Dobru priliku imali su Bugari u 82. minutu, ali je šut Kovačeva iz kontranapada bio neprecizan.

19:25

SREĆA UZ BUGARE

Odlično su u 66. minutu po desnoj strani kombinovali braća Ilić, Luka i Ivan, ali je Vlahović bio blokiran u petercu gostiju, pa je u mesto u gol, lopta otišla u korner.

19:23

PREČKA!

Sada naši fudbaleri nisu imali sreće! U 64. minutu je Luka Ilić odlično šutirao iz voleja, ali je okvir gola sprečio slavlje "orlića". Ostaje 0:0.

19:13

Igraju naši fudbaleri ofanzivnije u drugom delu utakmice, ali Bugarsi su imali najbolju šansu.

19:12

STATIVA!

Imali smo sreće u 53. minutu! Krastev je iz kontranapada pogodio stativu!

18:49

POLUVREME

Ne mnogo sadržajna utakmica. Nedostaju golovi, ali i šanse... Nadamo se da će naš tim zaigrati bolje po povratku sa odmora i stići do preko potrebna tri boda.

18:46

Žestok sudar Luke Ilića i bugarskog golmana Daniela Naumova. Arbitar je dosudio faul za domaću selekciju i pokazao žuti karton našem igraču... Srećom, i jedan i drugi moći će da nastave utakmicu.

18:32

OMLADINCI DALI OSAM!

Reprezentacija Srbije do 19 godina u međuvremenu je ubedljivo savladala Litvaniju u svojim kvalifikacijama za EURO. Čak osam golova postigli su naši fudbaleri.

18:29

Pojačali su domaći fudbaleri pritisak i dva puta solidno zapretili Marku Iliću. Srećom, bez posledica po našeg golmana.

18:17

Uzvraćaju Bugari u 16. minutu. Pokušao je Kotev udarcem sa distance, ali je lopta otišla preko gola.

18:14

PRVA ŠANSA!

U 12. minutu lepo je Luka Ilić lobovao bugarskog golmana koji je iskosa po svojoj levoj strani istrčao do ivice kaznenog, ali je jedan od defanzivaca domaćeg tima stigao da glevom izbaci loptu u korner.

18:00

SPISAK IGRAČA

Na koje sve igrače računa Stolica za ovu i utakmicu protiv Poljske možete pročitati OVDE.

17:59

DEBITUJU I MILIJAŠ I ILIĆ

Pored selektora Ilije Stolice, ovog petka u stručnom štabu debitovaće i nekadašnji kapiteni Crvene zvezde - Nenad Milijaš i Partizana - Saša Ilić.

Ukratko

  • BUGARSKA: Naumov - Turisov, Hristov, Petkov, Popov - Ivanov (90. Rusev), Jurukov (73. Antov), Kotev (89. Najdenov), Minčev (46. Kovačev) - Krastev, Jordanov.
  • SRBIJA: M. Ilić - Nišić, Marković, Pavlović, Devetak - I. Ilić (69. Stuparević), Petrović, Birmančević (84. Gavrić) - Adžić, Vlahović (69. Joveljić), L. Ilić (90. Mašović).
  • Sudija: Giorgi Kruašvili (Gruzija).
  • TABELA: Poljska (3 utakmice) 7 bodova, Rusija (3) 5, Bugarska (2) 4, Letonija (2) 1, Srbija (2) 1, Estonija (2) 0.
učitaj još +