Fudbal

Liverpulov tinejdžer VREĐAO Kejna - dobio "vaspitnu" i upućen na kurs!

Izvor mondo.rs

Harvi Eliot suspendovan je na 14 dana zbog korišćenja pogrdnih reči u video klipu snimljenom za vreme poslednjeg finala Lige šampiona.

Harvi Eliot (16) prošle sezone se proslavio kada je nastupima u Liga kupu i Premijer ligi, kao član Fulama, postao najmlađi fudbaler u istoriji oba takmičenja.

Letos je prešao u Liverpul i ubrzo postavio još jedan rekord, kao najmlađi fudbaler "redsa" koji je ikada zaigrao u nacionalnom Liga kupu.

Dok čeka ozbiljniju priliku kod menadžera Jirgena Klopa, član Liverpulovog tima do 23 godine dospeo je u vesti zbog greha iz perioda kada je još bio Fulamov.

Gledajući prenos finalne utakmice Lige šampiona Liverpul - Totenhem, odigrane 1. juna, Eliot se snimao sa prijateljima i na video klipu objavljenom na Snapchatu čuje se kako izgovara pogrdne reči na račun napadača "pevaca" Harija Kejna.

Fudbalska asocijacija Engleske utvrdila je da je tom prilikom ismevao osobe sa invaliditetom i izrekla mu dvonedeljnu suspenziju koja se odnosi na sva domaća takmičenja.

Eliot, koji se izvinio zbog svog ponašanja, biće upućen na obrazovni kurs i morati da plati kaznu u iznosu od 350 funti.

Iz Liverpula su naglasili da ne tolerišu diskriminaciju bilo koje vrste i da su razgovarali sa svojim igračem čim su saznali za pomenuti video. Poseban razgovor sa njim obavio je kapiten Džordan Henderson, Kejnov saigrač u reprezentaciji Engleske.