Fudbal

"Taktička varka" na aerodromu? OVO je sastav "orlova" za duel sa Litvanijom

Izvor mondo.rs

Ljubiša Tumbaković obaviće tri promene u startnoj postavi, u odnosu na prijateljski susret sa Paragvajcima u Kruševcu, saznaje "Sportski žurnal".

Izvor: MN Press

Kada se reprezentacija Srbije u nedelju oko podneva spremala da poleti sa aerodroma "Nikola Tesla" za Vilnjus, za kratak razgovor sa novinarima određeni su golman Predrag Rajković i štoper Stefan Mitrović.

Nepisano je pravilo da pred medije izlaze igrači na koje trener ili selektor najozbiljnije računaju u predstojećoj utakmici, ali ne i ovog puta!

"Sportski žurnal" piše da upravo Rajkovića i Mitrovića NEĆE biti u početnoj postavi za meč kvalifikacija za EURO 2020 protiv Litvanije, iako su četiri dana ranije dobro obavili posao u Kruševcu protiv Paragvaja (1:0).

Jedini dnevni sportski list u Srbiji objavio je da će se među stative nacionalnog tima vratiti Marko Dmitrović, dok će pored kapitena Aleksandra Kolarova u štoperskom tandemu zaigrati oporavljeni Nikola Milenković.

Treća promena u odnosu na Kruševac planirana je u ofanzivnom delu, preciznije na levom krilu, odakle će Filip Kostić posle saniranja lakše povrede "istisnuti" klupskog druga iz Ajntrahta, Mijata Gaćinovića.

Tako bi u ponedeljak od 20.45 na teren stadiona "LFF" (kapacitet 5.067 mesta) trebalo da istrče: Dmitrović - Miletić, Milenković, Kolarov, Mladenović - Maksimović, Milivojević - Radonjić, Ljajić, Kostić - Mitrović.

Tumbaković je pri sastavljanju tima bio limitiran nekolicinom povreda, a svakako je najveći hendikep za "orlove" izostanak Ajaksove zvezde Dušana Tadića, koji je otkazao selektoru zbog bolova u leđima.

Srbija na tri meča pre kraja kvalifikacija ima male šanse da zauzme jedno od prva dva mesta u grupi B, ali bi se sa tri boda iz Litvanije i eventualnim porazom Portugala u Kijevu približila realizaciji sportskog čuda.

Direktan prenos iz Vilnjusa možete pratiti na televiziji Nova S.

TABELA: Ukrajina 16 (iz 6 utakmica), Portugal 11 (5), Srbija 7 (5), Luksemburg 4 (6), Litvanija 1 (6).

PREOSTALI MEČEVI: Ukrajina - Portugal, Litvanija - Srbija (večeras, 20.45), Srbija - Luksemburg, Portugal - Litvanija (14. novembra), Srbija - Ukrajina, Luksemburg - Portugal (17. novembra).