Fudbal

Sa BEŽANIJOM igrao polufinale LIGE ŠAMPIONA, pa zaista dobio posao u klubu!

Beogradski klub napravio originalan potez - pozvao u stručni štab momka koji se preporučio uspesima u igrici "Football Manager".

Izvor: MN Press

Bio je odličan u igrici, a sada će se dokazati i u stvarnom fudbalu!

Andrija Pavlović (22) iz Beograda, blistao je u "Football Manager"-u vodeći Bežaniju do polufinala Lige šampiona, usput pobedivši gigante kao što su Mančester siti, Totenhem i Bajern Minhen. Uz to je osvojio deset uzastopnih titula, šest trofeja Kupa Srbije i imao čime da se pohvali drugovima.

I ne samo drugovima.



Njegovo znanje došlo je do ljudi iz šestoligaša, FK Bežanija, koji su ga pozvali da im se priključi!

Pavlović se odazvao portalu "Sportbible.com" i ispričao svoju priču nakon poziva iz kluba da bude analitičar podataka u stručnom štabu nekadašnjeg superligaša, koji se sada takmiči u beogradskoj međuopštinskoj ligi i zauzima 12. poziciju na tabeli od 14 timova.

Ranije ove sezone, Bežanija je gubila od Umke, Sparte iz Železnika, DIF-a i Novog Beograda, remizirala sa ekipama Zmaj 1953 i 13. maj, a pobedila je Veliku Moštanicu (3:1) i Dedinje prošlog vikenda (2:1).

"Javio sam im se, predstavio svoja dostignuća na menadžeru i predložio da im pomognem. Nisam očekivao da će me pozvati. Prijateljski smo razgovarali i direktor kluba me je pozvao i pitao da li mogu da dođem na njihovu utakmicu, da vidimo kako stoje stvari", izjavio je Pavlović.

Njegov debi protiv Dedinja bio je sasvim uspešan.

"Zaista nisam mogao da verujem. Bio sam šokiran, ali kada smo pričali pitali su me da li bih mogao da volontiram za njih, jer su trenutno u teškoj finansijskoj situaciji".

U Bežaniji su bili toliko prijatno iznenađeni da su od Andrije zatražili da dan kasnije napravi izveštaj i utakmice omladinaca. Bio je to stvarno lep fudbalski početak momka koji se obrazovao za rad u medicini-

"Ako se pojavi šansa, voleo bih da napravim fudbalsku karijeru, kao skaut ili analitičar. To je dugo bio moj san i to radim veoma dobro. Trenutno me Bežanija ne plaća, ali radim ovo jer volim klub i posao. Nadam se da ću biti plaćen u budućnosti dok radim ono što volim", dodao je momak koji je ostvario san mnogih zaljubljenika u popularnu igricu.