Fudbal

Zvezdin Brazilac ide korak po korak: POBEDITI Rad, pa onda u London

Izvor mondo.rs

"Pre Totenhema imamo utakmicu sa Radom i želimo da nastavimo pobednički niz započet od meča sa Voždovcem", ističe Žander.

Izvor: MN Press

U petak sa Radom, pa u utorak sa Totenhemom.

Fudbaleri Crvene zvezde neće igrati u uobičajenom terminu predstojećeg vikenda, pošto je duel sa "građevinarima" pomeren za radni dan zbog gostovanja u Londonu, gde će im u trećem kolu Lige šampiona rival biti prošlosezonski finalista.

Trener Vladan Milojević dao je igračima nešto više slobodnih dana nego inače kada je pauza zbog termina za reprezentacije, tako da su se posle utakmice sa Trepčom u četvrtak, u šesnaestini finala Lige šampiona, obavezama vratili u ponedeljak.

"Lep period je iza nas. Vezali smo uspehe u Ligi šampiona, Kupu i Superligi. Tokom reprezentativne pauze vredno smo trenirali i analizirali našu igru. Mislim da smo vremenom došli do željenog stila igre. Mi smo profesionalci i spremni smo za izazove koji nam predstoje. Utakmica sa Radom dolazi posle pauze i mislim da ćemo pokazati našoj publici da smo još bolji. Očekujemo sjajnu podršku naših navijača koji nam daju vetar u leđa. Nijedna utakmica nije laka, ali mi smo Crvena zvezda i uvek idemo na pobedu", kaže levi bek crveno-belih, Brazilac Žander.

Iskusni fudbaler (31 godina), koji je letos stigao iz kiparskog Pafosa ističe da se odlično oseća među crveno-belima.

"Sjajno se osećam u Zvezdi. Svi zaposleni, od stručnog štaba preko saigrača su me odlično prihvatili. Igram Ligu šampiona, prvi smo u prvenstvu, a i u Kupu odlično napredujemo tako da nema razloga da ne budem presrećan".

Utakmica sa Radom igra se na "Marakani" od 20 časova, dok je duel sa Totenhemom u Londonu od 21.00.

"Gostujemo ozbiljnom rivalu u Ligi šampiona. Nisu tek tako prošle sezone došli do finala najelitnijeg evropskog takmičenja i ne smemo da ih potcenimo. Doživeli su težak poraz od Bajerna u prošlom kolu (2:7), ali to ne sme da nas zavara. Ozbiljan pristup imamo pred svaku utakmicu i gledamo samo ono što je danas. U fudbalu se ne živi u prošlosti i mislim da je to jedini pravi pristup. Svakako, pre Totenhema, imamo utakmicu sa Radom i želimo da nastavimo pobednički niz započet od meča sa Voždovcem", podsetio je Žander na uspešnu seriju crveno-belih koja traje već pet utakmica.