Fudbal

SJAJNA Bufonova priča o Ronaldu: Posle ONOG gola pitao sam ga za godine!

Izvor mondo.rs

Velikani prepoznaju velikane...

Kristijano Ronaldo postigao je pretprošle sezone jedan od najlepših pogodaka u istoriji Lige šampiona.

Spektakularnim "makazicama" u Torinu, on je savladao Đanluiđija Bufona i dao gol koji će biti dugo upamćen i po značaju i po lepoti. Podigrao se na oko deset metara od gola i neverovatnim "makazicama" zatresao mrežu.



Tim golom, Portugalac je najavio ubedljivu pobedu "kraljevića" u Torinu (3:0), njihov plasman u polufinale Lige šampiona, u kojem je pred njima pao Bajern.

Potom je usledilo čuveno finale protiv Liverpula u Kijevu i trijumf za treću uzastopnu titulu Madriđana u najjačem takmičenju. Tačnije, četvrtu u prethodnih pet godina. Tačnije, rekordnu 13 u istoriji!

Podsetite se tog gola:

Kristijano Ronaldo Gol protiv Juventusa
Izvor: Youtube/UEFA

Ovih dana, čuveni Đanluiđi Bufon (41) podsetio se tog gola i svoje reakcije.

"To je jedan od trenutaka koji pokazuju da ne mrzim boilo koga. U prvih 25 sekundi posle gola bio sam zaista nervozan, a posle sam razmišljao o lepoti tog gola. Uprkos činjenici da ga je dao protiv nas, samo sam mu priznao da je uradio nešto spektakularno".

Zanimljiv razgovor vodili su nakon te utakmice.

"Prošao sam pored njega i pitao sam ga: 'Kristijano koliko si star?' Nasmejao se i odgovorio mi je: "Imam 33, nije loše, zar ne?'. I obojica smo počeli da se smejemo", setio se slavni čuvar mreže, koji je sada Ronaldov saigrač u Juventusu.

Da li će njih dvojica ove sezone uspeti da zajedno osvoje najveće takmičenje? Već je dobro poznato da je to jedini trofej koji nedostaje italijanskoj legendi...