Fudbal

Igračima Napolija muka od drugog mesta: "Stvarno nam više nije svejedno"

Izvor mondo.ba

Da li Anćelotijev tim ima snage da napravi iskorak?

Na kraju tri od poslednje četiri takmičarske sezone u Seriji A, fudbaleri Napolija zauzimali su drugo mesto – iza neprikosnovenog torinskog Juventusa!

Podatak je to od kojeg se navijačima "napolitanaca" diže kosa na glavi, a takvog razvoja događaja od sezone 2015-16 do danas "zasitili" su se i sami fudbaleri iz grada pod Vezuvom.


Njihov stav prenosi levi bek Fauzi Gulam, koji je izjavio je da su se "umorili od toga da na kraju sezone budu drugi u Seriji A, a ne šampioni".

"Stvarno nam nije nimalo svejedno zbog toga", rekao je 28-godišnji Alžirac novinarima, te dodao:

"Dobijamo mnogo kritika, ali mi smo ove sezone jedinstveni i složni kao nikada pre. Svi žele da pobede Napoli, ali mi moramo ponosno da predstavljamo grad na najbolji mogući način. Važno je da naši navijači budu strpljivi", istakao je Gulam, saglasivši se sa ocenom mnogih da je ove sezone Kalčo najjači u poslednjih desetak godina.

Fudbaleri kojima komanduje Karlo Anćeloti nakon sedam odigranih utakmica zauzimaju, uz 13 bodova, četvrto mesto na tabeli, iza Juventusa (19), Intera (18) i Atalante (16), a ispred Rome (12).

Napoli je u klupskoj istoriji dva puta osvajao šampionsku titulu - oba puta u eri Dijega Armanda Maradone, 1987. i 1990. godine.


Tagovi