Fudbal

Briljira za Inter, a malo je nedostajalo da postane igrač Barselone

Izvor mondo.rs

Predsednik Sasuola otkrio kako su Milanezi bili brži od Katalonaca u angažovanju sjajnog veziste.

Predsednik Sasuola Đovani Karnevali otkrio je da je za usluge doskorašnjeg veziste njegovog kluba, Stefana Sensija, bila zainteresovana i Barselona, ali je Inter bio uporniji i brži, te je uspeo da angažuje talentovanog fudbalera, koji je već u prvoj sezoni pokazao da će biti ogromno pojačanje.

"Kada sam bio u Barseloni na pregovorima oko Marlona, jedan od direktora raspitivao se za Sensija. Znali su za njega, pratili ga, ali Inter je bio brži. Dogovor, kojem je prisustvovao i Antonio Konte, brzo je postignut u petak, a već sledećeg ponedjeljka trebalo je da imam važan sastanak sa stranim klubom...,", rekao je Karnevali za "Korijere delo Sport".

Ipak, čini se da na "Kamp Nou" neće tako lako odustati, jer su pomno pratili mladog fudbalera u meču Lige šampiona, u kojem je Barselona slavila protiv Intera 2:1.

Iako je 24-godišnji fudbaler u Inter stigao na jednogodišnju pozajmicu, nema sumnje da su na "Đuzepe Meaci" zadovoljni njegovim partijama i će verovatno iskoristiti opciju da otkupe njegov ugovor na kraju sezone (pozajmica je plaćena 5.000.000 evra, a za otkup ugovora potrebno je još 25.000.000).

Sensi je u prvih sedam nastupa jedan od najproduktivnijih igrača Intera ove sezone, pošto je postigao tri gola i upisao dve asistencije.