Fudbal

Štoper Čukaričkog pred dolazak Voše: Nijanse odlučuju, igraćemo NAPADAČKI

Izvor mondo.rs

Darko Puškarić nije iznenađen odličnim startom "brđana" u Superligi i raduje se okršaju protiv drugoplasirane Vojvodine.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Čukarički u petak dočekuje Vojvodinu na otvaranju 12. kola Superlige Srbije, a Brđani će pred svojom publikom pokušati da nastave izvanredan početak sezone.

Ekipa Aleksandra Veselinovića ostvarila je najbolji start u istoriji kluba u najvišem rangu, pošto posle 10 odigranih mečeva već imaju 25 bodova. Darko Puškarić, defanzivac Čukaričkog, nije iznenađen da njegov tim igra tako dobro, ali napominje da je bilo razloga za oprez.

"Bilo bi glupo da kažemo da nismo verovali u ono što radimo. Ali, bilo je dileme kako će se mlad tim navići na promene koje su se dogodile. Ostali smo bez nekolicine iskusnih igrača, nosioca tima koji je izborio plasman u Evropu. Znamo da su oscilacije, pa čak i one veće, prisutne kod mladih timova, a mi ih još nismo imali", ističe Puškarić za zvanični sajt Čukaričkog.

Protivnik je Vojvodina, trenutno drugoplasirani tim Superlige i ekipa koja ima podjednak broj bodova kao i "brđani".

"Ne čude me uopšte igre i rezultati koje Vojvodina ostvaruje ove sezone. To se i očekuje od takvog kluba, da uvek bude u vrhu. Znam ko ih vodi, dobro poznajem stručni štab i većinu igrača, poseduju ogroman kvalitet, ali i dobru organizaciju unutar kluba", kaže defanzivac Čukaričkog, koji je od 2014. do 2017. nosio dres novosadskog tima na 88 mečeva.

Puškarić se vraća u tim posle povrede trbušnog mišića zadobijene na meču protiv TSC Bačke Topole, što bi trebalo da bude vredna pomoć mladom timu Čukaričkog. U meču protiv Novosađana kaže da će odlučiti disciplina i koncentracija.

"Igramo slično, napadački i mislim da će nijanse prevagnuti. Isto tako, nijedan tim neće dominirati tokom čitavog meča. Nama mnogo znači činjenica da smo neke od prethodnih mečeva dobijali u finišu, ali isto tako znali smo i da odbranimo rezultat kad je trebalo. E sad, protiv Vojvodine ćemo igrati pod većim pritiskom, tabela sve govori o kvalitetu Novosađana", napominje Puškarić.

Iskusni štoper Čukaričkog smatra da je još rano govoriti o raspletu u Superligi, iako je bodovno već vidljiva podela na gornju i donju polovinu tabele.

"Pet timova je u dva-tri boda razlika, ali mislim da je ta razlika za sada samo sticaj okolnosti, ne mora ništa da znači. Mada, značajna razlika u odnosu na prošle godine je ta što neće biti podele bodova. Uglavnom, što više kvalitetnijih ekipa, i fudbal u Srbiji će biti bolji. Ima kvalitetnih igrača kod nas, samo su bitni infrastruktura i prateći uslovi. Ide na bolje, posle renoviranja terena ne igra se više „po blatu i njivama", zaključuje Puškarić.

Meč Čukarički - Vojvodina je na programu u petak od 18.00, a prenos je na TV Arenasport 1.