Fudbal

Na Čairu igraju DERBI JUGA: "Posebna je draž kad niste Zvezda i Partizan"

Izvor mondo.rs

Nišlije dočekuju Kruševljane. Taj meč je uvek značajniji od drugih za ta dva tima.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Radnički i Napredak dugo gaje rivalstvo koje je posebno značajno njihovim navijačima.

Intenzitet tog sportskog "neprijateljstva" nije intenzivan ni izražen kao kada se u Beogradu igra "večiti derbi", ali utakmice rivala iz Niša i Kruševca ipak uvek privuku posebnu pažnju. Tako je i sada.

Radnički će u subotu od 18 časova dočekati Napredak na "Čairu", u utakmici koja će biti značajna i za jedne i za druge.

Domaćin će u tom meču pokušati da pokaže šta je uvežbao tokom pauze, a nakon trijumfa protiv Mačve, dok će gost imati plan da dokaže da dobra partija protiv Crvene zvezde nije bila slučajnost, već pravi prikaz snage ekipe Predraga Rogana.

U najavi utakmice, trener domaćih Milorad Kosanović rekao je da mu prija atmosfera derbija.

"Lepo je to, daje draž tim utakmicama, pogotovo kada niste u Zvezdi ili Partizanu. Jako malo timova može da se pohvali time da ima derbi, gradski ili lokalni, a ovo je usko-lokalni derbi i to je lepo. Radujem se tome", izjavio je iskusni stručnjak.

Poslušajte njegov izjavu pre ove utakmice.



Sa druge strane, trener Kruševljana rekao je da je Radnički favorit i pohvalio Nišlije, kao i njihove igrače Haskića, Mihajlovića, Melega...

"Međutim, smatram da i mi imamo potencijal, moć i snage. Idemo u Niš da zabeležimo pozitivan rezultat", rekao je Rogan, čiji je tim u poslednjih mesec dana doživeo pad na tabeli serijom od pet ligaških mečeva bez pobede.

Prošle sezone, ovi rivali odigrali su uzbudljiv prolećni derbi u Kruševcu, završen bez pobednika i uz mnogo golova (3:3). Interesantno je da je tim rezultatom završem i njihov prvi međusobni meč u takmičarskoj 2018/19, posle kojeg je Radnički pobedio na stadionu "Mladost" 2:1.

Poslednji trijumf protiv Nišlija Napredak je ostvario 5. aprila 2018, trijumfom pred svojim navijačima rezultatom 3:1.

Tagovi